Yahoo! Ar putea intra pe piaţa românească, în 2008

Compania americană Yahoo! ar putea intra pe piaţa românească, la începutul anului 2008, cu operaţiuni care dăpăşesc implicarea rivalului Google, odată cu deschiderea unui centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul aplicaţiilor software.

3 afișări
Imaginea articolului Yahoo! Ar putea intra pe piaţa românească, în 2008

Yahoo! Ar putea intra pe piaţa românească, în 2008

"Am avut o întâlnire cu reprezentanţii Yahoo!, care s-au arătat interesaţi de evoluţia şi tendinţele pieţei IT din România şi de dimensiunea forţei de muncă în specializările automatică, informatică şi calculatoare. Cred că posibila intrare în România a Yahoo! nu va fi una punctuală, ci una de dimensiuni mai mari, pentru că vor să deschidă în această regiune a Europei un centru de cercetare şi dezvoltare software", a declarat pentru MEDIAFAX Zoltan Somodi, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor.

El a menţionat că de la momentul întâlnirii cu reprezentanţii Yahoo!, începutul lunii noiembrie, nu a primit nicio informaţie cu privire la o posibilă investiţie a companiei americane în România.

Surse din piaţa IT&C au declarat pentru MEDIAFAX că poziţia Yahoo! cu privire la intrarea pe piaţa românească va fi comunicată la începutul lunii ianuarie 2008, anunţ care fi urmat de organizarea unui eveniment.

În România, Yahoo! colaborează deja de aproximativ un an cu societatea de vânzare de publicitate online MediaCafe, fiind reprezentantul exclusiv al reţelei companiei americane pe piaţa locală.

Conform datelor publicate de Romanian Top Level Domain, administratorul domeniului ".ro", adresa www.yahoo.ro a fost înregistrată în luna iulie 1996, iar ultima modificare a avut loc în noiembrie 2007.

Rivalul Google şi-a făcut debutul pe piaţa din România în 2004, când a lansat serviciile de căutare în limba română la adresa www.google.ro, iar în prima parte a acestui an l-a angajat pe Radu Tudorache pe poziţia Google Country Consultant România.

Anterior, acesta a fost director în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI).

Yahoo! a raportat în trimestrul al treilea venituri de 1,768 miliarde de dolari şi un profit net de 151 milioane de dolari. Pentru întregul an, compania are ca obiectiv venituri de circa cinci miliarde de dolari.

Compania este listată pe bursa americană Nasdaq şi are o capitalizare bursieră de 32,7 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici