Yahoo renunţă la 5% din angajaţi

Compania Yahoo! a anunţat că va renunţa la 5% din totalul angajaţilor la nivel mondial, pentru a reduce cheltuielile, după ce a înregistrat o scădere de 78% a profitului net în primul trimestru (T1) al acestui an, de la 537 milioane dolari în ianuarie-martie anul trecut la 118 milioane dolari.

15 afișări
Imaginea articolului Yahoo renunţă la 5% din angajaţi

Yahoo renunţă la 5% din angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Veniturile companiei s-au cifrat în primele trei luni la 1,6 miliarde dolari, în scădere cu 13% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

"Ne-am confruntat în primul trimestru cu probleme pe segmentul de publicitate online, însă suntem încrezători că Yahoo! va fi bine poziţionată când afacerile din acest sector îşi vor reveni", a declarat, într-un comunicat, directorul executiv al companiei, Carol Bartz.

Yahoo! a anunţat în octombrie 2008 că va renunţa la 10% din totalul personalului, respectiv 1.500 de angajaţi, potrivit Reuters. Compania avea la sfârşitul anului trecut aproape 13.600 de salariaţi la nivel mondial.

Compania precizează în comunicatul citat că va continua să implementeze măsuri de reducere a cheltuielilor, pentru a continua investiţiile strategice.

Yahoo! estimează pentru al doilea trimestru venituri de 1,4 - 1,6 miliarde dolari şi un profit din operaţiuni de 80 - 90 milioane dolari.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici