Zeci de kilometri de autostradă fără benzinării

Compania Naţională de Drumuri (CNADNR) nu poate preciza când vor fi construite primele staţii de benzinărie pe tronsonul Cernavodă – Constanţa.

501 afișări
Imaginea articolului Zeci de kilometri de autostradă fără benzinării

Zeci de kilometri de autostradă fără benzinării (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Autostrăzile sau tronsoanele de autostradă precum Cernavodă-Constanţa sau Bucureşti-Ploieşti inaugurate în ultimul an nu au până în prezent nici măcar în plan o inaugurare de spaţiu de serviciu funcţional, cu benzinărie. Astfel, un şofer poate merge aproape 80 km pe autostradă, de la Feteşti până în Constanţa, fără să întâlnească o benzinărie.

Din acest motiv, se întâlnesc cazuri în care coada în prima benzinărie pe A2 dinspre Constanţa, spre Bucureşti, cea de la Feteşti, să blocheze şi prima bandă a autostrăzii cu maşinile care aşteptau să alimenteze.

„Coada la prima benzinărie dinspre Constanţa era atât de mare, încât maşinile ajungeau să staţioneze pe autostradă pentru a alimenta. Toate pompele erau ocupate“, spune Alexandru B., un turist care se întorcea duminică seară de la mare.

Pentru Bucureşti-Constanţa, înainte ca primele benzinării să apară pe noul tronson de autostradă deschis circulaţiei anul trecut, Compania Naţională de Drumuri trebuie întâi să atribuie unei companii întreţinerea tronsonului, abia după care vor apărea şi primele benzinării pe autostrăzile respective. 

„În prezent este în derulare dialogul cu candidaţii preselectaţi în cadrul procedurii de dialog competitiv pentru operarea şi întreţinerea autostrăzilor Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa“, au spus oficialii de la CNADNR.

Citeşte articolul integral despre prezenţa benzinăriilor pe autostrăzile din România pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici