COMENTARIU Lelia Munteanu: Agenţia Naţională pentru Cultul Corupţiei

În urmă cu un glorios deceniu, inventasem o Agenţie Naţională pentru Cultul Corupţiei. Ceea ce părea absurd devine vizionar. Apropo, ştiu cum se piaptănă cântăreaţa cheală: astăzi, de Ziua Educaţiei, elevilor şi profesorilor li s-a dat liber.

542 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Agenţia Naţională pentru Cultul Corupţiei

COMENTARIU Lelia Munteanu: Agenţia Naţională pentru Cultul Corupţiei

- O am lângă mine - mamaie, lasă sms-urile, că suntem în direct! - pe cea mai longevivă femeie din România, doamna Roşioara Pătrunjel… Mamaie, ştii ce mă frământă? De ce te-au botezat cu numele de Roşioara, în urmă cu 133 de ani, că nu erau comuniştii la putere?

- Nu-i clar? În cinstea victoriei de la Plevna. „Bum-bum,bum-bum, toba bate, straşnici roşiori”. Întrebări mai grele n-ai?

- Te rog frumos să nu mă-nveţi pe mine cum să-mi fac emisiunea!… Stimaţi telespectatori, doamna Roşioara Pătrunjel este şi şefa nou-înfiinţatei Agenţii Naţionale pentru Cultul Corupţiei. Incredibil! Cum se poate? La venerabila vârstă de o sută treizeci şi trei de ani, matale ai fost numită în fruntea acestei prestigioase instituţii! Ai rang de ministru. Ce te-a recomandat?

- Experienţa mea. Nu-i clar? Am nişte masterate, un doctorat - poate chiar două, că nu ştiu ce mi-au trimis ăia de la Universitatea Sapienţială Ecologică şi Biodegradabilă, că n-am apucat să deschid plicul. Am o declaraţie de interese bunicică: sunt moartă după fashion, mă interesează şi modelingul. Am, de asemenea, o declaraţie de avere corespunzătoare: te miri ce poate strânge omu’ într-o viaţă…

– Văd aicea un Rolls-Royce Silver Ghost din 1912… Ăsta trebuie să coste câteva sute de mii de euro…

– Două milioane…

– Un Cadillac Fleetwood din 1954, o bijuterie…

– La bijuterii l-am şi trecut.

– Incredibil! Stimaţi telespectatori, n-o să vă vină să credeţi, doamna ministru citeşte fără ochelari, azi a participat la un miting… Cum a fost, mamaie?

– Bine. N-am dansat pinguinul, că nu era în program.

– Cruzimea guvernului e strigătoare la cer: până şi matale vor să-ţi taie 15 la sută din pensie plus 25 la sută din leafă - că lucrezi.

– Eşti greşit, mă ierţi că-ţi spun asta, da’poţi să-mi fii strănepot. Eu am protestat în fruntea unui grup numeros de clienţi politici, a fost un marş al tăcerii. (Ştii că ăştia nu prea vorbesc, decât la DNA, când îi strânge cu uşa şi dau în primire). O să mă-ntrebi…

– Eu întreb: ce v-a scos în stradă?

– Foamea.

– ?!

(Moderatorul păleşte şi scapă microfonul. Din regie se dă publicitate).

– Stimaţi telespectatori, mi-am revenit după publicitate…Emisiunea continuă. Mamaie dragă… mă rog, doamna ministru, pentru ce au ieşit clienţii politici în stradă?

– Pentru ca românii să înţeleagă că e nevoie de solidaritate. 15 şi 25 la sută, credeţi-mă, am făcut socoteala, nu ajung, în cazul în care clienţii politici nu vor mai avea acces la achiziţiile publice. Ni s-a spus „să ciordiţi bine!” – de unde, dacă nu mai sunt bani la buget? Ruşine! Avertizez că acest guvern riscă să rămână în istorie sub numele de „Guvernul Ioc 4”. V-aţi gândit cât bănet s-a băgat în campania electorală şi cui…

– Trebuie să ne oprim aici, mai avem câteva secunde.Telespectatorii vor să le împărtăşeşti, în încheiere, secretul longevităţii matale…

– Curiozitatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici