COMENTARIU Lelia Munteanu: Baritonul Bibi cântă despre triumful dragostei

Telefonul unui om pe care îl preţuiesc şi îl admir a aprins pentru mine, în seara aceasta, a treia lumânare de Hanuka. Cum să-i mulţumesc?

529 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Baritonul Bibi cântă despre triumful dragostei

COMENTARIU Lelia Munteanu: Baritonul Bibi cântă despre triumful dragostei

Încerc să traduc şlagărul regretatului Arik Einstein, pe care premierul Israelului l-a cântat, în prima noapte de Hanuka, în duet cu o divă a pop-ului, Eden Ben Zaken, sprijinind un oenge pentru ajutorarea bătrânilor. („Există vaccinuri pentru coronavirus, însă nu există un vaccin pentru singurătate”, a spus).

Minunea de Hanuka 2020 e vaccinul Pfizer, aşa cum l-a branduit Bibi Netanyahu, aşa cum cred cei mai mulţi dintre conaţionalii lui.

În ivrit versurile lui Arkadi Duchin sună tulburător: „Între întuneric şi nevăzut/ În lumea noastră amară/ Se-aude că mai există speranţă/ Iar numele ei e iubire/ Şi o aşteptăm// Între ieri şi mâine/ Între bogăţie şi sărăcie-lucie/ Se-aude că mai există speranţă/ Iar numele ei e iubire/ Şi o asteptăm// Între confuzie şi catastrofă/ Aflaţi că există o cale// Numele ei e iubire// Între minciună şi adevăr/ Între a fi şi a nu fi/ Există iubire// Există iubire în mine/ Se va dezmorţi şi se va arăta/ Există în mine iubire/ Şi ea va învinge// Între veghe şi somn/ Între copilărie şi senectute/ Se aude că mai există speranţă/ Iar numele ei e iubire/ Şi o aşteptăm...”.

Nimeni nu intonează mai convingător decât Bibi verbul „a învinge”:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici