COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce nu vor putea face niciodată roboţii

873 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce nu vor putea face niciodată roboţii

COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce nu vor putea face niciodată roboţii

În finalul catehezei despre Crăciun de la audienţa generală de astăzi, Papa Francisc a evocat o întâlnire de zilele trecute cu un grup de savanţi.

S-a vorbit cu acel prilej, relatează Suveranul Pontif, “despre inteligenţa artificială şi despre roboţi - există roboţi programaţi pentru toţi şi pentru tot, şi acest lucru merge înainte. Iar eu le-am spus: <Care e totuşi acel lucru pe care roboţii nu-l vor putea face niciodată?>. S-au gândit, au lansat supoziţii, dar în final au căzut de acord asupra unui lucru: duioşia. Asta roboţii nu vor putea să facă. E ceea ce ne aduce Dumnezeu astăzi: un mod minunat în care a voit să vină în lume, făcând să renască în noi emoţia, duioşia umană care e aproape de cea a lui Dumnezeu. Astăzi avem atâta nevoie de duioşie, atâta nevoie de gesturi tandre, în faţa atâtor mizerii! Dacă pandemia ne-a constrâns să stăm mai distanţaţi, Isus în iesle ne arată calea tandreţei, ne învaţă să fim apropiaţi, să fim umani. Să urmăm acestă cale…”.

Am în minte multe icoane ale tandreţei. Între ele, întâlnirile periodice dintre Papa Francisc şi Papa Emerit Benedict al XVI-lea, doi pontifi atât de diferiţi.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici