COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce rubrică lipseşte din raportările zilnice despre coronavirus

Specialiştii israelieni avertizează asupra unei "epidemii" de boli cronice agravate.

1597 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce rubrică lipseşte din raportările zilnice despre coronavirus

COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce rubrică lipseşte din raportările zilnice despre coronavirus

Apeluri insistente pe toate canalele media din Israel: Nu ezitaţi, de teama contaminării cu coronavirus, să apelaţi la camerele de gardă, toate spitalele au la intrare un triaj, care separă bolnavii suspectaţi de Covid-19.

Apelul e cât se poate de serios şi foarte îngrijorat. În ultima lună, par să fi dispărut infarcturile de miocard şi atacurile cerebrale (printre altele). Observaţia e valabilă nu doar pentru Israel, ale cărui institute de cercetare urmăresc atent evoluţia lucrurilor, ci şi pentru România (unde nici câţi suntem de toţi nu ştim încă).

Infarcturile şi atacurile cerebrale n-au dispărut nicăieri în lume. Specialiştii de la Ierusalim atrag atenţia că, din pricina evitării camerelor de gardă şi a suspendării activităţilor chirurgicale elective, în curând e posibil să izbucnească "epidemii" de boli cronice agravate, iar după ce problema coronavirusului va fi relativ rezolvată să ne trezim că mortalitatea generală va creşte.

Din statisticile Corona, difuzate zilnic în România şi pretutindeni, lipseşte rubrica pe care unii ar numi-o, total eronat, "victime colaterale" - cei care au fost externaţi în pripă pentru ca numărul paturilor disponibile să crească, suferinzii de boli grave, altele decât cele legate de Covid-19, externaţii ale căror boli se agravează galopant sau care se sting din lipsa asistenţei medicale.

Oricum, astăzi în România nu poţi să-ţi permiţi nici măcar luxul de a-ţi scrânti urechea cu care asculţi ştirile.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici