COMENTARIU Lelia Munteanu: Covidul din canalizare

A început experimentarea unei noi tehnologii israeliene, deocamdată în câteva zone-pilot: monitorizarea covidului prin canalizare.

1840 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Covidul din canalizare

Simptomatic sau nu, cine are Covid-19 elimină anumite particule detectabile în fecale. Cantitatea de material generic corona e detectabilă în canalizare şi se poate afla astfel decă un oraş sau o cominitate sau o stradă s-au transformat în focare de infecţie. (În terminologia semaforului, dacă sunt roşii). Rezultatele acestei cercetări sunt greu de falsificat. Toată lumea se întreabă ce vor face religioşii extremişti, ale căror comunităţi - deşi nu recunosc şi nu se lasă testaţi - sunt demult în zona roşie. Cum au găsit soluţia de a se deplasa prin toată ţara cu autocare inscripţionate „manifestanţi", probabil că îşi vor face nevoile în vecini.

De ieri, partidele lor din Knesset au început târguiala: dacă nu vor primi „relaxările" pe care le doresc, nu vor vota nici o relaxare. Cât despre lockdown după culorile semaforului, numai în zonele contaminate, nici nu vor să audă. 

Regele Bibi a ţinut în Legislativ unul dintre discursurile sale măiastre: „Lockdwonul e un succes colosal! Toate statele îmi cer sfaturi". În Knesset a fost huiduit, în studiourile de televiziune – miştocărit. 

Toată lumea ştie că marea realizare cu care se împăunează premierul – scăderea numărului de infectaţi în 24 de ore de la peste 9.000 la nici 2.000 – a fost obţinută prin micşorarea numărului de testări. (Sub 2000 de infectări pe zi e cifra magică de la care s-a promis relaxarea carantinei).

Apropo, Harari şi-a reeditat Sapiens, incluzând şi epoca noului coronavirus, în format comics (benzi desenate).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici