COMENTARIU Lelia Munteanu: Doamna profesor Noëlle McAfee, un om de la care putem lua lumină

  • Nu mai pot vărsa o lacrimă de multă vreme. Cam de când îmi fac veacul prin Orientul Mijlociu.
  • Am văzut, în ultimele 210 zile – şi din partea israeliană, şi din partea palestiniană - imagini pe care nu vi le pot arăta, am auzit mărturii pe care nu le pot reproduce.
1111 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Doamna profesor Noëlle McAfee, un om de la care putem lua lumină

COMENTARIU Lelia Munteanu: Doamna profesor Noëlle McAfee, un om de la care putem lua lumină

Despre manifestanţii pro-palestinieni din campusurile universitare ale  Americii propagandele au spus că nu sunt statistic reprezentativi, că sunt pro-Hamas, că sunt fascişti, că sunt antisemiţi.  

Cum, pe 7 octombrie, în ziua atacului barbar al Hamas asupra Israelului au strigat revoltaţi, tot astfel şi acum sunt revoltaţi de victimele civile ale războiului din Gaza. De faptul că Administraţia Biden furnizează arme autorilor acestui masacru, Guvernul de extremă-dreapta al premierului Netanyahu.

Este firesc, este de bun augur că această generaţie ridică glasul împotriva nedreptăţilor. E de neaceptat ca profesori din board-ul universităţilor să cheme poliţia să facă ordine şi disciplină, în loc să coboare în mijlocul discipolilor, să dialogheze, să-i lumineze sau să ia lumină.  

Cu atât mai mult, imaginile cu doamna profesor Noëlle McAfee, şefa Catedrei de Filosofie de la Universitatea Emory din  Atlanta, sunt de o adânc de tristă frumuseţe. Imaginile vorbesc nu doar despre libertatea de expresie, ci aduc vestea bună că mai avem o şansă.

Urmăresc imaginile manifestaţiei studenţilor de pretutindeni ca un canon autoimpus în Săptămâna Patimilor, aşteptând de la această generaţie învierea speranţei.

În video-ul de mai jos, trimis jurnalistulului CBS din Atlanta, Patrick Quinn, de un doctorand de la Emory (cel care a înregistrat secvenţa, a dat alarma, şi a cărui voce se aude), apare doamna profesor McAfee încătuşată. Dialogul dintre ei este la fel de zguduitor ca orice bombardament împotriva conştiinţei, oricine ar îndrăzni să-l lanseze. Recunosc, mi-au dat lacrimile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici