COMENTARIU Lelia Munteanu: Guvernul Zen şi Fantomele Zburătoare Înfometate

Râdem, glumim, dar nu părăsim samsara.

713 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Guvernul Zen şi Fantomele Zburătoare Înfometate

COMENTARIU Lelia Munteanu: Guvernul Zen şi Fantomele Zburătoare Înfometate

Guvernul Zen luptă din greu cu Fantomele Zburătoare Înfometate (numite generic „greaua moştenire”).

Oricât aş fi de lama, pe premierul Ludovic Întâiul n-am ce să-l învăţ. E un Bodhisattva - a experimentat Marea Trezire. Înainte de a intra în Palatul Victoria, a ieşit din maya (lumea iluziei): „Oamenii trebuie să înţeleagă că unul este discursul politic alta este posibilitatea de a realiza ceva efectiv”.

Vicepremierul Turcan e reîncarnarea lui Saraswati, zeiţa elocinţei. Păcat că doar iniţiaţii au înţeles ce-a vrut să spună cu omul care se poate „trezi mort”. Budismul tibetan e plin de poveşti despre rolang (leşul care se ridică în capul oaselor) şi cadavre ghiduşe care dansează.

Monica Anisie de la Educaţie e o daikini a înţelepciunii. Pare să se fi  eliberat şi ea de himera logicii duale, când a declarat memorabil că, deşi a scăzut, bugetul ministerului a crescut. Sună la fel de tulburător ca un koan.

Doamnei Alexandru de la Muncă şi Protecţie Socială i s-au deschis ochii (mai ales al treilea ochi), însă e clar că nu i s-a spus şi încotro să privească.

Personajul de la Lucrări Publice, Dezvoltare şi Administraţie seamănă ca două fumuri de bhang cu corbul negru de pe umărul drept al lui marelui maestru Gampopa, cel care croncănea întruna: „Lasă nodurile îndoielii să se desfacă singure”...

Până la Finanţe minţii mele îi e greu să pătrundă. Poate şi de unde Cîţu, tot adunând şi scăzând, înmulţind şi împărţind, şi scoţând rădăcina pătrată şi îndesând-o la loc, a ajuns în paranirvana, unde îşi face selfieuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici