COMENTARIU Lelia Munteanu: Ierarhia ciugulitului

1133 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Ierarhia ciugulitului

Observaţiile zoologului norvegian Thorleif Schjelderup-Ebbe, citat de Jordan B. Peterson („12 Rules for Life: An Antidote to Chaos", Random House Canada, 2018), sunt lectură obligatorie pentru toţi cei care îşi zic analişti politici, aici şi aiurea:

„Până şi banalele găini de curte stabilesc o ierarhie, aşa-numita <ierarhie a ciugulitului> (...). Găinile care au prioritate la hrana ce aterizează zilnic în curtea lor sunt vedetele grupului. După ele urmează secunzii, sicofanţii şi indivizii care aspiră la un loc în ierarhie. Apoi vin găinile de pe treapta a treia şi tot aşa, până la ultima treaptă ierarhică, ocupată de nişte găini amărâte, cu pene rărite şi ciocuri strâmbe, care vin din stratul cel mai puţin dezirabil al ierarhiei găinilor".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici