COMENTARIU Lelia Munteanu: În mintea lui Dumnezeu

568 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: În mintea lui Dumnezeu

Nu la căpitanul Ahab mă gândesc (mort, are tot timpul s-o caute pe Moby Dick), ci la unul dintre cei doi secunzi ai săi. La Stubb. Individul ăsta a avut o reveleaţie peste care nu pot trece uşor: "Mă întreb dacă lumea e ancorată undeva; dacă e, are o parâmă nemaipomenit de lungă". (Adevăraţii marinari - care iau largul în corăbii - numesc toate frânghiile parâme).

Din pustnicia Levantului, unde cei cu darul deosebirii duhurilor strigă la apusul zilelor lor "Văd, Doamne, ţărmul mării acestei vieţii", din pustnicia Levantului unde îmi fac veacul între tangajul şi ruliul nisipurilor, încep să cred şi eu că lumea trebuie să fie ancorată pe undeva. În mintea lui Dumnezeu, ar fi cel mai facil răspuns.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici