COMENTARIU Lelia Munteanu: Istanbul-Ierusalim, o poveste cu "spioni"

Povestea săptămânii în Israel e a unui cuplu de vârstă mijlocie, turişti israelieni la Istanbul.

1209 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Istanbul-Ierusalim, o poveste cu "spioni"

COMENTARIU Lelia Munteanu: Istanbul-Ierusalim, o poveste cu "spioni"

Cei doi soţi, ambii şoferi la o firmă de autobuze (similară STB-ului bucureştean), au petrecut câteva zile într-o închisoare turcească, acuzaţi de spionaj. Motivul: au fotografiat reşedinţa preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan şi au postat imaginile pe o reţea de socializare.

Pozele le-au făcut dintr-un restaurant al emblematicul turn de comunicaţii Çamlıca, din cartierul Üsküdar - o perspectivă care îţi taie respiraţia (foto). Cei mai mulţi turişti care ajung în turn fac asta toată ziua şi o parte din noapte.

E evident că a fost un ghinion (cum ar zice un mare turist) al celor doi să se afle la intersecţia vigilenţei cu prostia.

De aici începe însă adevărata poveste - iscusinţa premierului Bennett, a şefului diplomaţiei israeliene, Lapid, şi a preşedintelui Herzog. Cu discreţie - fostul premier Netanyahu ar fi făcut din asta un spectacol! - şi foarte rapid, au rezolvat problema: în opt zile, "spionii" erau acasă, nevătămaţi şi absolviţi de acuzaţia aberantă.

Oficial, sultan Erdoğan n-a avut altă pretenţie decât un telefon de mulţumire din partea premierului israelian.

Se prea poate ca argumentul forte al înalţilor oficiali de la Ierusalim să fi fost chiar turismul. Aflată la doar o oră şi jumătate de zbor, Turcia e pentru mulţi israelieni destinaţia favorită - ieftină, cu servicii foarte bune, o adevărată mană cerească şi nu doar pentru cei care nu-şi permit luxul unui concediu în propria ţară. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici