COMENTARIU Lelia Munteanu: Ministrul Apărării cere oprirea Reformei. Israelul - într-un pericol de securitate "imediat, clar şi tangibil"

856 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Ministrul Apărării cere oprirea Reformei. Israelul - într-un pericol de securitate "imediat, clar şi tangibil"

După ce reşedinţa i-a fost pichetată toată ziua, iar protestatarii, în majoritate rezerviştii şi cadre ale Armatei, au răcnit "Vorbeşte! Vorbeşte!", în seara aceasta ministrul Apărării al Israelului (foto) a făcut declaraţia promisă de joi. Premierul Netanyahu fiind în drum spre casă de la Londra, Yoav Gallant n-a mai fost în pericolul de a fi oprit în ultimul moment să iasă în faţa presei. .

În câteva minute, limpede şi cu fermitate, ministrul Gallant a spus ce anunţase în urmă cu trei zile că va spune: "Dacă Reforma Justiţiei continuă, Statul se află într-un pericol de securitate imediat, clar şi tangibil".

A vorbit despre Iran, despre ameninţările Hizballah şi Hamas. A vorbit şi despre faptul că situaţia în Armată e mai precară decât oricând, Nu doar rezerviştii din stradă, dar şi ofiţerii active de rang superior şi-au exprimat dezacordul cu reformele actualului Guvern de extremă dreapta, dar şi până şi noii recruţi, într.un glas cu părinţii lor, au început să declare că nu vor să moară pentru un dictator.

Ministrul Apărării, membru al Likud, partidul premierului, a concluzionat că Reforma Justiţiei - din care nu are nimeni de câştigat, nici Puterea, nici Opoziţia - trebuie imediat oprită şi gândită o altă Reformă. Până atunci şi-a invitat concetăţenii să se bucure împreună de sărbătoarea de Pesah care urmează şi protestele să înceteze. Liderii protestatarilor au răspuns imediat că vor rămâne în stradă până la victorie. 

Un fapt care ar trebui să nu-l lase pe Netanyahu să doarmă în noaptea aceasta, e că – spre deosebire de joi, când aflând ce vrea să declare, colegii săi din Likud l-au înjurat copios, acum, după declaraţie primii patru fruntaţi ai partidului i s-au alăturat. Liderii Opoziţiei, Yair Lapid şi Benny Gantz au salutat iniţiativa lui Gallant, anunţând că sunt gata de negocieri.

Singur şi foarte înverşunat, Yair Netanyahu, fiul cel mic al prim ministrului, care spre deosebire de fratele său e un cunoscut chibiţ politic, a făcut ce ştie mai bine când e vorba să-şi apere părintele: l-a umplut de cele mai scabroase complimente pe ministrul Galant.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici