COMENTARIU Lelia Munteanu: Ordinul "Distrugeţi noul coronavirus!" - executat de echipa generalului care a inventat sistemul antirachetă Iron Dome

Test Corona, pe principiul alcooltestului, cu rezultatul în 60 de secunde

2614 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Ordinul "Distrugeţi noul coronavirus!" - executat de echipa generalului care a inventat sistemul antirachetă Iron Dome

Sursa FOTO: www.gov.il

N-am ştiut până ieri seară, când Canal 12 a transmis un reportaj, că Ministerul Securităţii Publice din Israel are o Direcţie de Cercetare şi Dezvoltare, condusă de dr. Danny Gold (foto), inventatorul sistemului antirachetă Iron Dome. General de brigadă în retragere, Gold e specialist în inginerie tehnologică, unul dintre acei oameni care pot trasforma visele în realitate. De obicei, peste noapte.

În cazuri de maximă urgenţă, Direcţia pe care o coordonează Danny Goldi ia, de regulă, o tehnologie cunoscută într-un domeniu şi o face aplicabilă într-altul.

În urmă cu trei luni, a primit ordinul "Distrugeţi noul coronavirus!" şi s-a executat.

În acest moment, sunt pe cale de a se realiza pe scară largă următoarele:

1. Test Corona, rezultat în 60 de secunde - un dispozitiv realizat pe principiul etilotestului. Pacientul suflă într-un fel de fiolă, care procesează rezultatul pe baza caracteristicilor substanţei căutate (nu pe baza caracteristicilor biologice – procedura popularului PCR). Avantajul e că funcţionează şi în primele zile de la contaminare, în ceea ce se cheamă perioadă de incubaţie.

1. "Nas artificial", rezultat în 30 de secunde - un dispozitiv care identifică mirosul specific al molecule corona. Testul are la bază principiul după care anumiţi câini sunt dresaţi să depisteze droguri sau, mirosindu-şi stăpânul, să-l "anunţe" că e în prag de hipoglicemie. Pacientul expiră pe o nară, într-o pungă de colectare.

3. Dispozitiv specializat în scanarea parametrilor medicali - temperatură, ritm cardiac, ritm respiratoriu etc. Avantajul e că pacientului nu mai trebuie să i se îndese tuburi te miri pe unde. Principiul e acelaşi cu al scanerelor inteligente folosite de armată, care depistează de la distanţă "căldura umană" a teroriştilor, fără să mai sacrifice cercetaşi.

4. Anchetă epidemiologică-fulger. Camerelor video de supraveghere şi s-a aplicat un senzor programat să identifice prezenţa unei persoane într-un interval de două săptămâni, să spunem. Se poate stabili astfel şi cine s-a întâlnit cu persoana respectivă şi cât a durat întâlnirea. O altă variantă de programare a senzorului poate fi legată de persoanele care poartă sau nu mască, într-un interval de 8, 15 sau 24 de ore, într-un mall sau într-un spital (pot fi vizaţi şi cei care nu poartă corect măştile). 

5. Cov-View - un integrator de informaţii, bazat pe camere video sau pe citirea codurilor de bare, care se adresează unităţilor spitaliceşti (număr de paturi disponibile şi unde, număr de ventilatoare etc.).

6. Roboţi care distribuie medicamentele la paturile bolnavilor.

Se poate obiecta că, între aceste dispozitive (a se vedea punctul 4), există şi unele înrudite cu Big Brother. S-ar putea obiecta, pe cale de consecinţă, că încalcă dreptul la intimitate al cetăţenilor. E o discuţie care poate fi oricând purtată, cu condiţia să nu uităm declaraţiile mincinoase, pe proprie răspundere, care (cel puţin în România) au infectat cu SARS CoV2 comunităţi întregi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici