COMENTARIU Lelia Munteanu: România, în 2020 - la un pas de măreţie

Adrian Zuckerman îşi transformă numele în renume.

1337 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: România, în 2020 - la un pas de măreţie

România, în 2020 - la un pas de măreţie

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti ne-a aşternut un lung mesaj de Anul Nou. L-am răscitit şi l-am înrămat.

Trec peste pasajele cu întărirea parteneriatului strategic, necesitatea reformării Justiţiei, a luptei anti-corupţie, combaterii traficului de persoane etc. - sunt punctajele cunoscute ale Departamentului de Stat, inclusiv ceea ce în 2020 va purta numele de „privatizări suplimentare”.

Subliniez ce m-a uns pe suflet: „A sosit momentul ca românii să-şi reafirme rolul de frunte în Europa şi în lume, în domeniile artelor şi ştiinţei, în producţia agricolă, în producţia de energie şi cea industrială, construind o economie vibrantă şi o societate măreaţă care trăieşte în conformitate cu şi respectă statul de drept şi libertatea religioasă (...). Românii au suferit destul; acum este momentul ca ei să prospere. Acum este timpul ca toţi românii să îşi crească nivelul de trai, nu doar elita şi cei cu legături politice”.

Sar la concluzie: „Am încredere deplină că toate aceste obiective ambiţioase pot fi îndeplinite. România este la un pas de măreţie”.

Îl cred. Nimeni n-a mai avut curajul, de muuuultă vreme, să vorbească despre măreţia României. Până şi Macron, care consideră că naţionalismul e „o lepră”, invocă, de câte ori are ocazia, cu patosul lui de Gaulle, măreţia Franţei.

„La un pas de măreţie”... Nu ştiu cu ce măsoară pasul ambasadorul Zuckerman, dar m-a făcut să îndrăznesc să cred că, în sfârşit, România ar putea conta. Din acest vis frumos nu m-aş mai trezi în 2020.    

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici