COMENTARIU Lelia Munteanu: Se va împlini profeţia, va vedea poporul care umblă în beznă o lumină mare?

5303 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Se va împlini profeţia, va vedea poporul care umblă în beznă o lumină mare?

COMENTARIU Lelia Munteanu: Se va împlini profeţia, va vedea poporul care umblă în beznă o lumină mare?

Lumea stă zilele acestea pe un periculos val de antisemitism. Paradoxal, de neînţeles, valul a fost ridicat de declaraţiile şi deciziile comandantului suprem al Armatei israeliene, premierul Benjamin Netanyahu. Goliat devine David. Omenirea e şocată de numărul uriaş de copii ucişi în Gaza în aceste zile. Oamenii uită repede: şocul intervenţiei brutale în Gaza l-a acoperit pe cel al atrocităţilor comise de comandourile teroriste ale Hamas pe 7 octombrie. 

Mai e oare Netanyahu acelaşi om care rostea acel minunat discurs liber, într-o engleză impecabilă, cultivată, de la tribuna ONU, în septembrie 2011? Veţi spune că realităţile nu mai sunt aceleaşi. Mi-e teamă că nu s-a schimbat nimic. Încă şi mai teamă mi-e că nici nu se va schimba, oricâte Săbii de Fier ar ridica Israelul împotriva Gazei. De altceva e nevoie şi, în discursul din 2011, Netanyahu cel de atunci, identificase soluţia.

"Israelul vrea pace cu un stat palestinian, în timp ce palestinienii vor un stat fără pace. Preşedintele Abbas (al Autorităţii Palestiniene din Cisiordania, n.m.) tocmai a afirmat pe acest podium că palestinienii sunt înarmaţi doar cu speranţele şi visurile lor. Mda, speranţe şi visuri, şi 10.000 de rachete sponsorizate de Iran, ca să nu mai vorbesc de râul de arme letale care pluteşte în Gaza dinspre Sinai, dinspre Liban şi dinspre alte părţi (...). Palestinienii trebuie mai întâi să încheie pacea cu Israelul şi apoi să-şi capete propriul stat (…) Odată semnat tratatul de pace, Israel nu va fi ultima ţară care va salute un stat palestinian ca nou membru al ONU. Vom fi prima ţară! (...). O veche vorbă arăbească spune că nu poţi aplauda cu o singură mână. Ei bine, la fel e şi cu pacea. Nu pot face pace singur. Nu pot face pace fără dumneavoastră, domnule preşedinte Abbas (…) Amândoi suntem fiii lui Abraham. Poporul meu îi spune Abraham. Poporul dumneavoastră îi spune Ibrahim. Impărţim acelaşi Patriarh. Să împlinim, deci, viziunea lui Isaia: poporul care umblă în beznă va vedea o lumină mare. Să facem din lumina aceea, lumina păcii" (citatul din Profetul Isaia a fost rostit în ebraică).

Deocamdată, singura lumină vizibilă e a exploziilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici