COMENTARIU Lelia Munteanu: Secretarul General Adjunct al NATO, atacat din flancuri pe Dâmboviţa

2353 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Secretarul General Adjunct al NATO, atacat din flancuri pe Dâmboviţa

COMENTARIU Lelia Munteanu: Secretarul General Adjunct al NATO, atacat din flancuri pe Dâmboviţa

Nu cobor în văguna politicii dâmboviţene - unde Ciuma Roşie se pupă pe gură cu Febra Galbenă - decât să anunţ un nou mariaj spiritual: fostul preşedinte Băsescu şi fostul viitor candidat la Preşedinţie, Ciolacu. Suflete politice-pereche, numiţii îl atacă din flancuri pe Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană. Problema lor e că – din nebăgare de seamă, ocupaţi cu cea mai abjectă combinatorică politică – s-ar putea să se trezească (primul ca în fiecare dimineaţă, al doilea obligat-forţat) cu Geoană preşedinte.

Ciolacu ne informează oţărât că în leadershipul la NATO nu se intră pe persoană fizică şi îl invocă pe noul său guru, Klaus Magus: „Cum adică? La acest nivel, credeţi că nu s-a vorbit cu preşedintele Iohannis? Credeţi că nu s-a vorbit cu toate serviciile din România şi cu tot statul român?". Cu alte cuvinte: lume, lume, românul care ocupă cea mai înaltă demnitate internaţională n-are nici un merit, noi am tras nişte sfori şi l-am înfipt acolo. Gândirea asta de covrigărie nu mă miră. Şi nu mă sperie, fiindcă Ciolacu nu va ajunge nici din greşeală preşedintele României.

Dar Traian Băsescu a fost preşedinte. Nu e el constructorul Axei Bucureşti-Londra-New York? Nu ne-a destănuit el, memorabil, principiul care l-a ghidat în politica externă? „Decât să sug... la mai mulţi licurici mai mici, mai bine sug... la un licurici mai mare!". Şi vine acum, cu nume schimbat (Petrov, dacă înţelegeţi ce vreau să spun) să îi atragă atenţia lui Geoană să-şi ia gândul de la Preşedinţie, pe motiv că e omul americanilor, care i-au... cedat funcţia de Secretar General Adjunct, retrăgându-se ei sfios.

O singură nedumerire mă bântuie. Ciolacu e sigur că „s-a vorbit" cu Iohannis. Când l-or fi prins? Timp de zece ani a venit din vacanţă, ca să plece în concediu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici