COMENTARIU Lelia Munteanu: Stradibarius cu 8 melodii

497 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Stradibarius cu 8 melodii

Primise ce şi-a dorit: o vioară Stradibarius cu 8 melodii. O descoperise după ce a urcat muntele de cadouri până în varf, ţinându-se bine în corzile de beteală, alunecând pe lighioane de pluş, pe pungi cu bomboane, înfundându-se în mlaştini de ciocolată.

Îi zărise mai întâi gâtul, ca un periscop care îl căuta chiar pe el – Puştiul Orfan Ghiftuit de Sărbători (POGS).

A lustruit-o atent, apoi s-a ascuns cu ea în dormitor, în timp ce la poarta stabilimentului se auzea scrâşnetul basculantelor deşertând daruri, răcnetele unora de la coadă, care se răsteau la alţii, fiindcă voiau să sară peste rând, încărcaţi cu pachete şi pacheţele, turuitul reporterilor care transmiteau în direct.

S-a băgat sub pat şi a rămas multă vreme cu ochii pironiţi pe Stradibarius, la butonul ON/OFF. Înţelegea până şi Pogs că ar trebui să aibă nişte baterii în burtă şi s-a holbat prin orificiile de rezonanţă. Apoi a început să scuture vioara şi s-o ducă la ureche, s-o scuture şi s-o ducă la ureche, sperând că va auzi zdrăngănind ceva.

Încă nu îndrăznea să mişte butonul. Se căznea să citească inscripţia de lângă căluş: "Made in C" sau "O" (mai departe literele erau şterse).

Simţea că e un mesaj important, poate cel mai important pe care îl primise vreodată. Îi era teamă că s-ar putea să-l înţeleagă greşit. Lumea lui de Pogs era destul de mică, nu încăpeau în ea decât informaţii succinte. Plus câteva imagini stocate de-a valma: familiile fericite din reclame, care mâncau extaziate lapte cu cereale sau descopereau magia ursuleţilor gumaţi cu aromă de fructe, şi oamenii aceia, mai buni de Crăciun şi de Paşti, care trăgeau de el să se fotografieze împreună. Aşa că sufletul lui era mereu lustruit şi strălucitor, ca vioara cu 8 melodii. Nici nu-i trebuiau mai multe.

Pricepea, fireşte, că din viaţa lui perfectă mai lipseşte ceva. Acel ceva, care deocamdată zăcea strivit sub muntele de cadouri. Arcuşul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici