COMENTARIU Lelia Munteanu: Ţara De Care N-are Nimeni Nevoie

3721 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Ţara De Care N-are Nimeni Nevoie

COMENTARIU Lelia Munteanu: Ţara De Care N-are Nimeni Nevoie

Cunosc un şobolan de cursă lungă, înţelept şi cutreierat, care fumează dintr-o pipă cu capac. El mi-a spus spus povestea asta:

Există undeva, la Marea Oarbă - căreia odată i s-a spus şi Pontos Euxinos (adică Marea Primitoare) - există o ţară de care n-are nimeni nevoie. E ca o epavă jefuită de comori. Mulţi dintre locuitorii ei şi-au luat la timp lumea în cap. Au rămas doar cei care nu s-au mai putut mişca - de uimire, de frică, de amărăciune. Dar Ţara De Care N-are Nimeni Nevoie mişună de şefi. Când zic mişună, v-aţi putea închipui că viermuiesc, că îi vezi târându-se peste tot, că te împiedici de ei. Nici vorbă. Ăştia nu ating pământul. Plutesc. Sunt ca nişte baloane umflate cu tupeu. Şi-au largat empatia, ca să le crească portanţa. Şefii ăştia care îşi zic lideri sunt proşti şi mincinoşi. E un paradox, pentru că, de regulă, mincinoşii nu sunt chiar proşti, iar mitomanii, mincinoşii patologic, sunt chiar foarte ingenioşi. Şi pentru că oriunde - până şi în inima focurilor vii - rămâne întotdeauna ceva de furat, fură ăştia de sting. Aş fi nedrept să nu le recunooaştem un talent: dreşi cu vorbiturice, te conving că fură din generozitate, din milă.... Şacalul e rege în satul pustiu, cum bine spune Secundul nostru. Iar Ţara De Care N-are Nimeni Nevoie e un pustiu. De fapt, o grămadă de pustiuri. Oamenii şi-au pus pustiurile la grămadă. Au pus pustiu lângă pustiu, şi-au înădit un soi lume a lor şi uite-i că supravieţuiesc fără să privească în sus, de-acolo de unde şefii lor îmbalonaţi le promit o moarte mai bună.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici