COMENTARIU Lelia Munteanu: Tulpina românească a democraţiei

Am devenit periferia deocheată a Uniunii Europene.

1207 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Tulpina românească a democraţiei

COMENTARIU Lelia Munteanu: Tulpina românească a democraţiei

La noi, democraţia a suferit mutaţii groteşti. Tulpina românească a ajuns un amestec de hoţie, prostie, ticăloşie şi tupeu.

De 31 de ani, de când a fost împământenit conceptul, meritocraţia e veriocraţie sau cuscocraţie sau cumătrocraţie sau amantocraţie.

Partidele sunt găştile interschimbabile ale marii mafii politice.

Nimeni n-a exprimat mai bine toate acestea decât, în urmă cu un an, Florin Cîţu, pe atunci ministru al Finanţelor, sub Cupola Parlamentului, cu o sinceritate care te îngheaţă, vorbind despre Buget: „Amendamentele USR în mare parte au fost aprobate, chiar dacă unele dintre ele nu au fost... să ştiţi că unele dintre ele nu au fost în interesul cetăţeanului, le-am aprobat şi pe acelea, nu vreau să intru în detalii, dar le-am aprobat”.

Tocmai pentru înţelegerea superioară a intereselor cetăţeanului, rockerul Cîţu (un virtuoz al macroeconomiei) a fost răsplătit cu funcţia de prim ministru.

Let’s lock and roll!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici