COMENTARIU Lelia Munteanu: UDMR - strategia pisicii moarte

1777 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: UDMR - strategia pisicii moarte

COMENTARIU Lelia Munteanu: UDMR - strategia pisicii moarte

În târguiala pe funcţii care se desfăşoară cu strigături de câteva zile,   negociatori adevăraţi, cu experienţă şi cu talent, sunt udemeriştii. 
 
După ce ieri toată ziua PNL şi USRPLUS au aruncat unii în alţii cu piesele de pe tabla de şah, aseară UDMR a venit cu o mutare: „(...) În acest moment noi considerăm că celelalte două funcţii politice din stat - cea de preşedinte al Senatului şi preşedinte al Camerei Deputaţilor - trebuie să revină celorlalte două formaţiuni care nu vin cu premierul”. Însă, după USRPLUS, care are prima opţiune potrivit numărului de mandate, „urmează UDMR-ul, fiindcă nimeni nu are majoritate. Dacă USR-ul alege Camera Deputaţilor, putem merge noi la Senat, nu-i nicio problemă. Dacă alege USR-ul Senatul, nu-i nicio problemă, noi putem merge la Camera Deputaţilor, ca să fie un echilibru, să fie şi solidaritate, să creştem şi nivelul de încredere”. 
 
E una dintre strategiile preferate de Donald J. Trump în „Arta negocierii”. Iată cum o prezintă exegetul său George H. Ross: “Prezentaţi o idee care ştiţi că nu va fi acceptată şi luptaţi-vă cu toată puterea pentru acceptarea ei. Creaţi un punct de dezacord important cu partea adversă. Adoptaţi o postură aparentă pentru ideea dumneavoastră şi luptaţi cu vigoare pentru ea, dar până la urmă acceptaţi să cedaţi, apoi prezentaţi o alternativă. Al doilea plan al dumneavoastră este cel pe care-l doreaţi de fapt, dar partea adversă n-a ştiut asta. Comparativ cu prima idee pe care aţi prezentat-o, al doilea plan devine mult mai acceptabil, existând probabilitatea de a fi acceptat cu foarte puţină rezistenţă. Această strategie - prezentarea unei propuneri teribile, de neacceptat, doar pentru a o înloui ulterior cu ceea ce doriţi de fapt - a fost botezată <pisica moartă>. E o strategie care utilizează admirabil teoria relativităţii. Cineva din partea adversă va spune <Am fost de acord cu a doua propunere, doar fiindcă prima era oribilă. Mă bucur că a venit cu o alternativă>”. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici