COMENTARIU Lelia Munteanu: Umorul lui Dumnezeu

1241 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Umorul lui Dumnezeu

COMENTARIU Lelia Munteanu: Umorul lui Dumnezeu

Într-un interviu acordat presei în urmă cu şapte ani, Papa Francisc mărturisea: "Simţul umorului e un har pentru care mă rog în fiecare zi, cu acea minunată rugăciune a Sfântului Thomas Morus (autorul Utopiei, sfetnicul lui Henric al VIII-lea, n.m.), "Dă-mi, Doamne, simţul umorului", mă rog să pot râde când mi se spune o glumă... E foarte frumoasă rugăciunea aceea. Fiindcă simţul umorului e înălţător, te ajută să vezi vremelnicia vieţii şi să iei lucrurile cu seninătatea unui spirit eliberat. E o atitudine omenească, dar e atitudinea cea mai apropiată de graţia divină (...), e capacitatea de a fi copil în faţa lui Dumnezeu. Lăudaţi-L pe Domnul cu un zâmbet şi o glumă bună"...

Zilele trecute le-a vorbit credincioşilor despre dialogul cu Dumnezeu: „(...) Să-i povestim totul lui Isus, cu sinceritate, fără a ne teme să-L deranjăm, fără teama că-i spunem lucruri greşite, fără a ne ruşina de efortul nostru de a înţelege. Domnul este mulţumit când ne deschidem înaintea Lui: numai în acest fel poate să ne ia de mână, să ne însoţească şi să ne înflăcăreze din nou inima".

Şi Dumnezeu are umor. Are cât să ajungă la toţi.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici