COMENTARIU Lelia Munteanu | Va rosti liderul Opoziţiei israeliene, la miezul nopţii, formula consacrată "Mi-a fost dat"?

E trecut de ora 21 şi, în Israel, negocierile pentru formarea guvernului continuă încă.

1045 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu | Va rosti liderul Opoziţiei israeliene, la miezul nopţii, formula consacrată "Mi-a fost dat"?

Mai sunt de convins partidele arabilor, ca la miezul nopţii, dar nici un minut mai târziu, liderul Opoziţiei, Yair Lapid (foto, noua poză de profil de pe Facebook, cu preşedintele Biden) să vină în faţa preşedintelui Reuven Rivlin şi să rostească formula consacrată: "Mi-a fost dat!".

Risc să nu anticipez că nu îi va fi dat să formeze guvernul. Iar motivul vor fi partidele arabilor, care pun condiţii inacceptabile cel puţin pentru aliatul lui Lapid, Naftali Bennett (care, la ora când scriu, e încă în tratative cu Mansour Abbas, liderul Listei arabe unite).

Dacă, finalmente, Yair Lapid va putea spune "Mi-a fost dat!", îi va fi dată o coaliţe de guvernare foarte fragilă.

Noul preşedinte, ales astăzi printr-un vot secret covârşitor în Knesset, Buji Herzog, va prelua funcţia de la Rivlin pe 9 iulie. Fişa postului, preponderant ceremonială, are însă o prerogativă care l-ar putea interesa pe Netanyahu, în cazul în care va fi obligat să părăsească reşedinţa din Balfour - poate să graţieze. Numai că Herzog nu se numără printre simpatizanţii lui Bibi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici