COMENTARIU Sorin Avram | A fost nevoie să fie evacuaţi oameni din spital ca să… Ca să ce, domnule Iohannis?

6798 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram | A fost nevoie să fie evacuaţi oameni din spital ca să… Ca să ce, domnule Iohannis?

În vreme ce premierul Florin Cîţu visează la 10 milioane de imunizări până în august şi promite relaxări de la 1 iunie şi programul ”fără mască” de la 1 august, Spitalul Foişor din Bucureşti a fost evacuat noaptea, ca hoţii, pentru a face loc unui spital COVID. Imaginile cu un puternic impact emoţional pentru mai toţi cei care le-au urmărit nu l-au mişcat şi pe cel care ar trebui să fie preşedintele tuturor românilor. Inclusiv al românilor îmbrăcaţi în pijamale care sunt scoşi noaptea din spitale.

După demisiile care s-au dat după tragedia de la ”Colectiv”, preşedintele României, Klaus Iohannis, a afirmat că ”a fost nevoie să moară oameni ca Guvernul să demisioneze”. Ar fi fost normal ca şi acum preşedintele Iohannis să iasă şi să spună ceva de genul: ”A fost nevoie să fie evacuaţi oameni în pijamale din spitale ca să...”. Ca să ce? De pildă, pentru ca domnul preşedinte să-i viziteze pe unii dintre cei care au fost evacuaţi pentru a-şi cere scuze, pentru ca să organizeze o conferinţă de presă în care să-şi exprime regretul faţă de ceea ce s-a întâmplat şi să promită că vinovaţii pentru situaţia creată vor plăti cu vârf şi îndesat ori pentru ca să-i invite de urgenţă la Palatul Cotroceni pe Vlad Voiculescu şi pe Raed Arafat pentru a le cere explicaţii şi mai apoi demisiile.

Bine, dar asta ar însemna ca domnul preşedinte să-şi strice week-end-ul, or acest lucru nu se poate pentru că atunci dumnealui nu ar mai fi bun de lucru toată săptămâna viitoare. Şi ce s-ar face ţara dacă domnul Iohannis nu ar mai fi în stare să semneze decretele de pensionare a unor magistraţi şi să transmită mesaje cu ocazia diferitelor zile mondiale?

În ”România normală” pe care o tot promite preşedintele Klaus Iohannis ar fi existat instituţia demisiei de onoare, iar Vlad Voiculescu şi Raed Arafat ar fi demisionat, şi nu doar pentru episodul ”Foişor”. În ”România normală”, Klaus Iohannis le-ar fi cerut imediat demisiile celor doi, însă nu poate să o facă pentru că aceştia sunt membri ai Guvernul Său. Dacă Guvernul nu ar fi fost unul al Său, atunci domnul Iohannis şi-ar fi întrerupt week-end-ul, ar fi îmbrăcat geaca roşie şi ar fi ieşit la o plimbare prin Piaţa Victoriei în uralele mulţimii adunate în stradă pentru a striga ”Vrem oameni în spitale, nu incompetenţi la guvernare!” şi în aplauzele şi like-urile susţinătorilor de pe reţelele de socializare.

Nişte oameni operaţi sau care aşteptau să se opereze au fost evacuaţi noaptea dintr-un spital din capitala unei ţări membre a Uniunii Europene. Ghinion, cum ar spune preşedintele acestei ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici