COMENTARIU Sorin Avram. Ciolacu, cuminte faţă de Iohannis, de teama unui „festival al democraţiei” în PSD

5822 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram. Ciolacu, cuminte faţă de Iohannis, de teama unui „festival al democraţiei” în PSD
Dacă faci doi paşi în spate pentru a cuprinde cu privirea întreaga scenă politică poţi rămâne cu senzaţia că Klaus Iohannis este un actor politic strălucitor. Klaus Iohannis l-a fugărit pe Ludovic Orban de pe scaunul de şef al PNL, pentru că acesta nu-i mai executa ordinele fără crâcnire, dar şi fiindcă se plictisese de el, a scos USR-ul de la guvernare şi l-a pus în fruntea Guvernului Meu pe preferatul Său, Nicolae Ciucă. Mai mult, Klaus Iohannis a pus mâna pe încă un partid, PSD. 
 
Marcel Ciolacu este foarte atent la semnalele transmise de Cotroceni şi răspunde prezent convocărilor transmise de Klaus Iohannis. Şi nu merge degeaba, iar acest lucru se observă după declaraţiile pe care domnul Ciolacu le face seara la televizor şi după spusele sale de a doua zi de pe holurile Parlamentului ori din faţa sediului partidului. Bucuros că PSD-ul a fost primit la guvernare, pentru ca dumnealui să ajungă preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar ceilalţi şefi şi şefuleţi de partid să se poată instala în birouri de miniştri, secretari de stat şi prefecţi, Marcel Ciolacu umblă pe vârfuri în faţa preşedintelui României. 
 
Marcel Ciolacu nu vrea să-l supere pe Klaus Iohannis pentru că nu vrea să aibă soarta lui Ludovic Orban. Domnul Ciolacu se gândeşte cu groază că dacă îl supără pe domnul Iohannis acesta poate pune la cale organizarea unui „festival al democraţiei” în PSD, la finalul căruia să se organizeze o mascaradă de congres în timpul căruia să-l debarce din funcţia de preşedinte. Cum, adică, ce legătură are Klaus Ioahnnis cu PSD? Dar ce legătură avea preşedintele apolitic al României cu PNL? Şi să nu uităm că aşa cum Klaus Iohannis a demonstrat că este preşedintele tuturor românilor din PNL, acesta poate fi şi preşedintele tuturor  românilor din PSD. 
 
Aşa cum domnul Iohannis a găsit o „echipă câştigătoare” în PNL, care să-l „rezolve” pe preşedintele partidului, la fel ar putea încropi o „echipă câştigătoare” şi în PSD, care să-şi dea jos şeful. Şi încă una care să-l „execute” mai scurt şi cu şi mai multă cruzime. Decât să-şi piardă ei funcţiile, privilegiile şi, eventual, libertatea, mai bine să piardă Marcel Ciolacu funcţia de preşedinte de partid. 
 
Bucuros că nu mai strigă nimeni pe stradă după el să meargă la doctor ca să se trateze de ciumă roşie, că nu mai trebuie să închidă ochii atunci când vede trecând o maşină cu numere de Suedia, că el şi colegii săi se pot lăfăi prin birourile Palatului Victoria şi prin sediile prefecturilor din ţară, şi că nu mai sunt ţinuţi pe sub zidurile Palatului Cotroceni, ba, dimpotrivă, sunt poftiţi înăuntru, Marcel Ciolacu se comportă mai mult decât cuminte faţă de Klaus Iohannis. 
 
Şi acesta pare a fi abia începutul relaţiei de cuminţenie a lui Marcel Ciolacu faţă de Klaus Iohannis. Dacă până la cele trei rânduri de alegeri din 2024 PSD va mai fi la guvernare şi dacă tot Marcel Ciolacu va fi preşedintele partidului, acesta, în semn de recunoştinţă, va face următoarea promisiune: o va ruga pe Viorica Dăncilă să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, astfel încât preferatul lui Klaus Iohannis să fie sigur că va ajunge la Palatul Cotroceni. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici