COMENTARIU Sorin Avram: Dacă şi Rareş Bogdan îşi dă cu părerea despre problema energetică, e clară treaba

Mihai Weber, un deputat social-democrat mai necunoscut decât numerele de la loterie de săptămâna aceasta, a spus pe reţelele de socializare că aşa nu se mai poate. Conform domnului Weber, preţurile la energia electrică vor creşte într-o asemenea măsură încât populaţia şi firmele se vor apropia de faliment şi de aceea ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, ar trebui să vină cu soluţii imediate pentru a descuraja preţurile la energia electrică şi la gazele naturale. De obicei tăcut, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a aruncat batista pe ţambal, încercând să facă de neauzit imnul revoluţionar combinat cu cântecul de jale interpretat de Mihai Weber. Domnul Stroe a afirmat că liberalii nu doresc să se certe cu nimeni pe reţelele de socializare şi că la acest moment PNL şi PSD lucrează împreună pentru ca preţurile la energie să nu-i termine pe români în sezonul rece.

6928 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Dacă şi Rareş Bogdan îşi dă cu părerea despre problema energetică, e clară treaba

Măcar s-au contrat doi ingineri, unul care a terminat Mecanica, Mihai Weber, şi unul care a absolvit Electronica, Ionuţ Stroe. Însă, despre problema care îngrijorează atâta lume s-a apucat să vorbească şi Rareş Bogdan, absolvent al unei facultăţi de ştiinţe politice. În cadrul unei emisiuni televizate, domnul Bogdan a reluat o temă marcă înregistrată a lui Klaus Iohannis. Numai că Rareş Bogdan a fost ceva mai blând cu România ca şeful său şi nu a vorbit despre statul eşuat, ci despre statul slab: ”(...) Atâta timp cât statul român, în toată componenţa sa, nu reuşeşte să facă lumină în această chestiune, mi se pare că statul român se prezintă ca un stat slab. Un stat puternic, în situaţii de criză, trebuie să aplice strategii pe timp de criză, dacă e cazul inclusiv situaţii de urgenţă energetică şi să caute să găsească soluţii. Avem 670.000 de firme în România, avem consumatori care au nevoi - nu toţi consumă până în 100 de kW sau până în 50 de kW - soluţiile trebuie să-i privească pe toţi”.

Este uluitor cum doi cetăţeni români vorbesc atât de apăsat despre statul eşuat ori slab în condiţiile în care ei sunt reprezentanţi de frunte ai acestui stat, primul ca preşedinte de Ţară şi ca preşedinte de facto al principalului partid de guvernământ, iar cel de-al doilea ca europarlamentar şi ca prim-vicepreşedinte al principalului partid de guvernământ.

Domnul Bogdan, cel care s-a apucat să discute despre problemele energetice ale ţării, nici măcar nu ştie că energia electrică se măsoară în kWh. Rareş Bogdan ar putea să vorbească doar despre energia consumată de domnia sa în studiourile de televiziune pentru a convinge lumea că el este un realizator tv, şi nu un propagandist politic. Ori despre energia consumată pentru a arăta că el este un român verde, care nu poate dormi nopţile din cauza problemelor pe care le au cei mulţi şi amărâţi ori pentru a demonstra că PSD este un partid de ciumaţi. Un partid care la numai câteva luni după ce Rareş Bogdan a ajuns europarlamentar, iar partidul prezidenţial a câştigat alegerile a devenit o formaţiune politică alcătuită din oameni onorabili numai buni de adus la guvernare.

La experienţa tv pe care o are, Rareş Bogdan ar fi putut evita cu eleganţă întrebarea despre problema energetică, spunând că nu este specialist în domeniu. Nu că ar fi zis ceva nemaipomenit, dar prin spusele sale Rareş Bogdan a contribuit la agitarea opiniei publice alături de ceilalţi părerişti care sunt nişte iluştri habarnişti în domeniu. ”Dacă a zis domnul Rareş că statul e slab, noi ce ne facem la iarnă? Iar domnul Rareş ştie ce spune că doar este acolo, la vârful Puterii?”.

Liderii coaliţiei de guvernare ar trebui să le interzică păreriştilor din partidele lor să se mai afle în treabă, pentru a nu mai panica populaţia şi mediul de afaceri. Totodată ar trebui să se uite la ce fac celelalte ţări europene pentru a calma criza energetică, dar ar trebui şi să cheme cei mai pricepuţi oameni în domeniul energetic de la noi, să se încuie într-o cameră şi să nu iasă de acolo până când nu au soluţia optimă. Normal ar fi ca preşedintele României, Klaus Iohannis, să convoace o şedinţă a CSAT la care să fie prezenţi şi specialişti, fiind vorba despre o chestiune care ţine de siguranţa naţională. Am glumit. Domnul Iohannis are cu totul şi cu totul alte preocupări, care nu au legătură nici cu ţara, nici cu locuitorii acesteia.

A avea aşteptări de la preşedintele României este ca şi cum te-ai fi aşteptat ca Rareşul Bogdan de la televizor, cel înfăşurat în drapelul naţional şi ţipând împotriva nedreptăţilor, să intre în politică pentru români, şi nu pentru a-şi completa colecţia de batistuţe pe care le foloseşte înainte de a pupa mâna stăpânului de la Cotroceni.

Dacă şi Rareş Bogdan îşi dă cu părerea despre energie, e clară treaba. Chiar ne aşteaptă vremuri tulburi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici