COMENTARIU Sorin Avram: Gabriela Firea luptă pentru drepturile femeilor ca o adevărată bărbată

858 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Gabriela Firea luptă pentru drepturile femeilor ca o adevărată bărbată

Gabriela Firea, ministru al Familiei, şi Marcel Ciolacu, şeful de partid al domniei sale şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, vor să facă loc cât mai multor domnişoare şi doamne în consiliile locale şi judeţene, dar şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat. Conform proiectului de lege depus de doamna şi de domnul înainte amintiţi ar trebui să existe obligativitatea ca pe listele pentru alegerile locale şi în consiliile de administraţie să existe obligatoriu femei în proporţie de 30%. Gabriela Firea a declarat că prin această iniţiativă legislativă îşi propune să schimbe percepţia conform cărora ”şase din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie, iar opt din 10 români cred că cel mai important rol al femeii este să aibă grijă de casă şi copii”. Probabil că sondajul de opinie care s-a finalizat cu aceste rezultate a fost realizat numai în peşteri şi în cele mai nevopsite şi nevăruite crâşme de la ţară, acolo unde numărul de dinţi din gura clienţilor este mult mai mic decât cel al meselor.

Gabriela Firea nu a făcut carieră în televiziune pentru că era femeie, ci pentru că se pricepea. Mugur Isărescu, în calitatea sa de premier, nu a numit-o pe femeia Gabriela Firea în funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului României, ci a numit-o pe specialista în comunicare Gabriela Firea. Poate că bucureştenii au ales-o pe Gabriela Firea primar general pentru că este femeie, dar au votat-o şi pentru că o ştiau de pe ”sticlă” în calitatea sa de om de televiziune pe care îl apreciau. Pe de altă parte, dacă PSD, partid dominat de bărbaţi, ca toate celelalte partide din România, a desemnat-o pe doamna Firea candidat la Primăria Generală, şi faptul că atâta lume a votat-o pe femeia Firea, demonstrează clar că sondajul la care face referire ministrul Familiei a fost realizat numai în peşteri şi în cele mai nevopsite şi nevăruite crâşme de ţară, acolo unde numărul de dinţi din gura clienţilor este mult mai mic decât numărul de mese.

Acelaşi PSD a poftit-o pe Gabriela Firea pe fotoliul de ministru al Familiei. Ei, da, acum doamna Firea poate spune că numirea sa în această poziţie a fost determinată de faptul că ”opt din 10 români cred că cel mai important rol al femeii este să aibă grijă de casă şi copii”.

Pe Gabriela Firea nu a împiedicat-o şi nu o împiedică nimeni să aibă o carieră de top. A ajuns doamna Firea în toate poziţiile importante pe care le-a ocupat de-a lungul timpului pentru că a fost femeie ori pentru că a dovedit că se pricepe şi pentru că a tras din greu? Nu despre câte femei şi câţi bărbaţi trebuie să ocupe poziţii de decizie ar trebui să fie vorba, ci despre câţi oameni pregătiţi şi implicaţi, indiferent de sexul, vârsta şi religia acestora. Şi de ce numai 30%? Dacă numărul domnişoarelor şi doamnelor competente îl depăşeşte pe cel al domnilor de ce să nu fie un procent de 50%?

Şi dacă după ce se alege un consiliu local una dintre femei se identifică drept bărbat ce se întâmplă? Se reiau alegerile ori va fi convins unul dintre bărbaţii aleşi să se identifice drept femeie?

Cu gândul la viitoarele alegeri, PSD vrea să atragă de partea sa electoratul feminin, iar misiunea aceasta i-a fost încredinţară Gabrielei Firea, care, iată, luptă pentru drepturile doamnelor şi domnişoarelor de a fi alese şi numite ca o adevărată bărbată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici