COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis a uitat că a fost crescut cu brânză de Sibiu, şi nu cu vită Kobe şi caviar

2395 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis a uitat că a fost crescut cu brânză de Sibiu, şi nu cu vită Kobe şi caviar

COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis a uitat că a fost crescut cu brânză de Sibiu, şi nu cu vită Kobe şi caviar

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a mai rezolvat o problemă în stilu-i caracteristic: s-a discutat şi se caută cele mai bune soluţii. În problema fermierilor români, însă, singura diferenţă este că domnul preşedinte nu a mai spus că priveşte situaţia cu îngrijorare, semn că treaba este ca şi rezolvată. Ca să nu pară că trece impasibil pe lângă nemulţumirile fermierilor români, aşa cum trece un cumpărător pe lângă tarabele pieţarilor cu mărfuri de slabă calitate şi cu preţuri extrem de ridicate, domnul Iohannis a anunţat poporul cu televizorul, cu radioul şi cu site-urile de ştiri că s-a discutat despre chestiunea cerealelor ucrainene în CSAT ”şi i-am rugat pe reprezentanţii Guvernului să găsească cele mai bune metode pentru a corecta situaţia”.

Acelaşi Klaus Iohannis a încercat că împace şi capra, şi varza, adică şi coaliţia pro-Ucraina, şi pe fermierii noştri, vorbind despre ajutorul consistent acordat de Ţara Noastră vecinilor din nord şi subliniind că ”acest ajutor este pentru Ucraina şi în niciun caz nu putem să acceptăm să se întoarcă împotriva fermierilor români. Nu asta este ideea. Şi de aceea trebuie găsite cele mai bune soluţii pentru a proteja fermierul român şi pentru a ajuta în acelaşi timp Ucraina. Am promisiuni că se lucrează pe aceste chestiuni şi se vor găsi soluţii”.

De ce trebuie să găsească soluţii şi nu s-au găsit soluţii, că doar problema fermierilor nu a apărut peste noapte, ci ea are o vechime considerabilă. CSAT-ul nu este o organizaţie neguvernamentală care bea cafele, mănâncă pateuri din aluat congelat cu brânză din import şi care dezbate diferite probleme cât e anul de lungu, ci este un organism care trebuie să ia decizii rapide în chestiuni importante pentru Ţară.

În cadrul CSAT ar fi trebuit ca membrii acestui organism să vină cu rapoarte din care să reiasă clar cantitatea de cereale care a intrat pe teritoriul României şi cantitatea care a ieşit în drumul către nordul Africii şi Orientul Mijlociu, că doar de aia au fost create culoarele pentru transportul produselor agricole din ţara atacată de Rusia.

Pe masa şedinţei CSAT ar fi trebuit să existe şi rapoarte referitoare la cantitatea de produse cerealiere care a rămas în România şi se s-a întâmplat cu aceasta, ca doar nu a venit vortexul polar şi luat-o pentru a o duce în Finlanda, ca să aibă Santa Klaus cu ce să prepare turtă dulce pentru cadourile de la sfârşitul acestui an.

Însă, problema României Agricole nu o constituie doar transporturile de cereale care s-au împiedicat pe drumurile de la noi şi şi-au găsit adăpost în diferite silozuri şi brutării. CSAT-ul patronat de preşedintele Iohannis ar fi trebuit să vorbească şi despre importul masive de legume, fructe lapte şi carne din alte ţări, şi despre nivelul subvenţiilor, care este superior în alte ţări membre UE faţă de cel de la noi. 

Până la urmă, cu siguranţă că fermierilor români li se vor mai băga în buzunar câţiva euro de la Bruxelles sau de la Bucureşti, asta ca să nu li se arunce direct cu praf în ochi, praf de pe câmpurile care nu au sisteme de irigaţii, dar problemele cu care se confruntă agricultura şi zootehnia de la noi vor rămâne şi-şi vor face de cap în continuare.

Klaus Iohannis mimează interesul pentru cei care hrănesc România sau măcar încearcă acest lucru, dar domnia sa nu s-a întâlnit niciodată cu aceştia pentru afla direct de la ei ce îi doare şi ce ar trebui să facă pentru a le trece. Învăţat doar cu cercurile înalte în care se învârt papioane şi în care miroase a parfum de lux, domnul Iohannis poate s-a speriat că dacă se va întâlni cu zootehniştii va mirosi şi el a vacă sau a oaie şi nu va mai avea acces la zona selectă cu care s-a obişnuit. Însă, zootehniştii s-au emancipat de mult, dar de unde să ştie domnul preşedinte dacă nu a avut curiozitatea să se vadă cu ei?

Totuşi, este ciudat că cineva care vine de la Sibiu se fereşte de contactul cu cei care dau acestei ţari lapte, carne, brânză şi ouă. Măcar cu celebrii producători de brânză de la Sibiu ar fi putut să se întâlnească fostul primar de la Sibiu, că doar cu brânză de Sibiu a fost crescut, şi nu cu vită Kobe şi caviar. Oare dacă producătorii de mingi de golf sau de schiuri ar avea probleme grave, domnul Iohannis s-ar întâlni cu ei pentru a le afla doleanţele?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici