COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis ar trebui să mai lase cărţile de istorie şi să se apuce de scris istorie

892 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis ar trebui să mai lase cărţile de istorie şi să se apuce de scris istorie

Sursa foto: MediafaxFoto

Radio România Actualităţi, buletinul de ştiri de la ora 13.00 din data de 6 august 2023: ”Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul centenarului Mausoleului Eroilor de la Mărăşeşti, în care arată că în cea mai importantă bătălie din campania anului 1917 din Primul Război Mondial, din această localitate, Armata Română a reuşit cu preţul unor mari sacrificii de vieţi omeneşti să oprească ofensiva puterilor centrale, stabilizând frontul”.

Conform Preşedintelui României, ”în memoria celor peste 5000 de ofiţeri şi soldaţi care s-au jertfit atunci, au fost ridicate mai multe monumente. În textul preşedinţiei se mai arată că actualul conflict militar din Ucraina ne aminteşte de ororile războiului şi, totodată, de datoria de a consolida capacitatea de apărare şi rezilienţă a ţării”.

Respect, domnule Preşedinte, pentru că nu-i uitaţi pe eroii acestui Neam! Înainte de această ştire, postul public de radio a difuzat un material în care câţiva fermieri de la noi se plângeau că cerealele ucrainene au invadat Portul Constanţa şi, de aceea, cerealele româneşti trebuie să stea la rând cu zilele pentru a fi exportate. Fermierii vorbeau despre pierderile pe care le suferă din această cauză şi că au probleme în a mai găsi firme de transport care să le pună la dispoziţie camioane, fiindcă se pierd zile întregi cu descărcatul.

Cu tot respectul pentru domnul Preşedinte, dar pentru ”a consolida capacitatea de apărare şi rezilienţă a ţării” trebuie să ai cu ce, iar un contribuabil important la bugetul Ţării este fermierul. Pe lângă faptul că fermierul alimentează bugetul de stat, acesta şi hrăneşte poporul şi, de aceea, domnul Preşedinte ar trebui să acorde un pic de atenţie problemei grave cu care se confruntă acesta.

Într-una din zilele în care nu se împlinesc nu ştiu câţi ani de la Răscoala de Bobâlna, alte sute de ani de la naşterea lui Ştefan cel Mare, 146 de ani la Războiul de Independenţă şi 105 ani de la Marea Unire, poate că domnul Preşedinte mai lasă din mână cărţile de istorie şi se apucă să scrie Domnia Sa câteva file de istorie. Una din aceste file ar putea conţine soluţia găsită de Dumnealui prin care fermierii români au fost salvaţi de la faliment, iar România nu a fost nevoită să importe cereale din cazuă că fermierii români au dispărut.

Totuşi, domnul Iohannis nu se pregăteşte să-şi dea doctoratul în istorie, ci este Preşedintele România. România, Ţara despre care la orele de istorie am învăţat că a fost cândva grânarul Europei.

Sorin Avram

P.S. PSD a publicat un montaj video electoral în care liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu, umblă prin magazine şi face cumpărături, şi îndeamnă lumea să caute alimentele ieftinite în baza ordonanţei emise de Guvernul pe care îl conduce. Videoclipul începe cu domnul Ciolacu uitându-se la un stand cu fructe în timp ce pe imagine scrie: ”Am scăzut preţurile la 14 alimente de bază”. Cu tot respectul pentru Premier, acelaşi ca şi pentru domnul Preşedinte, produs de bază este şi pâinea albă simplă de 600 de grame, şi pâinea neagră simplă de 300 de grame, şi pâinea fără sare de 500 de grame, şi nu doar ”pâinea albă simplă cu gramaj cuprins între 300g-500 grame, fără specialităţi” din OUG.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici