COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis, de la ”România educată” la ”România vizitată”. Şi apoi la curtea Regelui Charles al III-lea

1099 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis, de la ”România educată” la ”România vizitată”. Şi apoi la curtea Regelui Charles al III-lea

COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis, de la ”România educată” la ”România vizitată”. Şi apoi la curtea Regelui Charles al III-lea

După o binemeritată vacanţă pe care şi-a luat-o după ce, în sfârşit, a văzut lumina zilei proiectul ”România educată”, Klaus Iohannis a revenit în prim planul vieţii publice. Domnul Iohannis şi doamna Iohannis au vizitat Delta Dunării, după care, impresionat de ce-a văzut, preşedintele s-a aşezat în faţa calculatorului şi a scris că ”am vizitat aceste locuri senzaţional de frumoase şi am discutat despre problemele cu care se confruntă. Delta Dunării este monument UNESCO, un loc mirific, aflat în răspunderea noastră, cu un potenţial deosebit şi oportunităţi atât turistice, cât şi economice. Este o zonă foarte importantă nu doar pentru România, ci pentru toată Europa”. Orice profesoară de Română de clasa a VII-a şi l-ar dori elev pe domnul Iohannis, pentru că ar fi sigură că măcar unul dintre copiii pe care îi pregăteşte va ajunge la faza judeţeană a concursului de compuneri.

Mandatele domnului Iohannis au fost extrem de grele, în cei 9 ani de zile acesta trebuind să se ocupe de ”România educată”, dar şi să se asigure că România este condusă doar de Guvernele Sale, pentru ca ţara să-şi continue ascensiunea spre cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie. Or, lucrurile acestea l-au ţinut în Bucureşti, singurele ieşiri fiind cele din week-end când a mers acasă, la Sibiu, pentru a-şi trage sufletul. Şi a făcut-o doar în goana maşinii din coloana oficială, pentru că fiecare secundă de odihnă este importantă pentru un preşedinte implicat, aşa că acesta nu a apucat să vadă mare lucru pe drumul Bucureşti - Sibiu.

Când nu a fost la Bucureşti sau la Sibiu, domnul preşedinte, pe umerii căruia stă politica externă a ţării şi-l apasă, punându-i la grea încercare coloana vertebrală, a fost ba pe la Washington, pentru a întări parteneriatul strategic, ba pe la Tokyo, pentru a ademeni companiile de tehnologie să investească în ţara noastră, ba pe la Bruxelles, unde a negociat până la epuizare sumele alocate României, în conturile de la Bucureşti intrând miliarde de euro fără număr, fără număr.

E drept că multe dintre deplasările în străinătate au fost vacanţe de lux pe bani publici, dar  a meritat omul pentru cât s-a zbătut pentru România. O Românie pe care, din păcate, nu a apucat să o cunoască pe viu. Însă, vizita domnului preşedinte în Delta Dunării poate fi un început, chiar dacă abia acum, pe final de mandate. Vizita domnului Iohannis în Deltă poate însemna debutul programului ”România vizitată”. Pas cu pas, cum îi place domnului Iohannis să se mişte, poate că domnia sa va cunoaşte mănăstirile din nordul Moldovei, Cetatea de Scaun a Sucevei, Palatul Culturii din Iaşi, rezervaţia de zimbri de la Neamţ, Mănăstirea Cozia, Sarmisegetuza, bisericile din Maramureş şi Masa Tăcerii. Nu, Masa Tăcerii a cunoscut-o deja şi există riscul că dacă va ajunge din nou la aceasta va rămâne o prea lungă perioadă acolo, ştiut fiind faptul că domnului preşedinte îi place foarte mult tăcerea.

Pentru a-l atrage în cursa de cunoaştere a ţării pe care o conduce, consilierii domnului Iohannis ar trebui să-i prezinte excursiile de pe la Suceava, Baia Mare sau Braşov ca pe nişte excursii în alte ţări, acestuia urmând să i se spună că va vizita Ţara Fagilor, Ţara Bârsei, Ţara Maramureşului, Ţara Făgăraşului şi celelalte ţări care convieţuiesc în bună înţelegere în România.
La finalul mandatelor, Klaus Iohannis şi-ar putea pune semnătura pe un album de fotografii şi impresii de călătorie, lăsând ceva consistent în urma sa - un album al României mult mai bun decât albumul de tristă amintire ”Eterna şi fascinanta Românie”. Un album pe care oficialităţile de la Bucureşti şi din toată ţara să-l ofere cadou tuturor oaspeţilor din străinătate. Un album cu ajutorul căruia Klaus Iohannis să-şi găsească un serviciu bun când o termină cu preşedinţia, cum ar fi cel de expert în turismul românesc la BBC ori poate chiar consilier de specialitate la curtea Regelui Charles al III-lea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici