COMENTARIU Sorin Avram | Klaus Iohannis, Premiul Nobel pentru Maculatură

2319 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram | Klaus Iohannis, Premiul Nobel pentru Maculatură

După cum se poate observa pe site-ul oficial al Administraţiei Prezidenţiale, cei şase ani de şedere la Palatul Cotroceni l-au ajutat pe Klaus Iohannis să-şi perfecţioneze limbajul de lemn.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, prezent la reuniunea extraordinară a Consiliului European, preşedintele României, Klaus Iohannis, a subliniat: ”Preşedintele României a subliniat că, în ciuda unor întârzieri în livrarea vaccinurilor şi a unor ritmuri diferite în statele membre, evoluţiile sunt pozitive la nivel european, vaccinarea desfăşurându-se conform planificării”.

Preşedintele României a şi semnalat: ”Preşedintele Klaus Iohannis a semnalat faptul că, la nivelul UE, nu s-a reuşit implementarea unei abordări comune în ceea ce priveşte unele măsuri luate în pandemie, precum restricţiile impuse, care diferă semnificativ de la un stat membru la altul, în ceea ce priveşte controlul frontierelor sau asigurarea liberei circulaţii a mărfurilor şi persoanelor”.

Într-adevăr, preşedintele României s-a şi pronunţat: ”Preşedintele României s-a pronunţat pentru o abordare coordonată şi unitară la nivel european, susţinând că certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale, iar procesul de identificare a elementelor tehnice pe care să le conţină un certificat la nivel european va trebui să continue”.

A venit şi momentul accentuării: ”Preşedintele Klaus Iohannis a accentuat faptul că, în cazul unor eventuale viitoare crize similare, sunt foarte importante lecţiile învăţate din actuala pandemie, astfel încât trebuie valorificată foarte bine experienţa dobândită în această perioadă”.

Evident că preşedintele României a şi susţinut: ”Preşedintele României a susţinut necesitatea îmbunătăţirii arhitecturii europene în domeniu cu scopul de a contribui la consolidarea Uniunii Europene”.

A fost şi un moment al pledării: ”Preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru îmbunătăţirea structurilor şi mecanismelor existente pentru o mai bună protecţie, prevenire, pregătire şi răspuns la nivelul UE în cazul unor pericole care vizează sănătatea umană.

Preşedintele României a şi menţionat ceva: ”Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat nevoia ca Uniunea să deţină, pe lângă o economie puternică, şi o politică de securitate şi apărare, precum şi o politică externă puternice. În acest context, Preşedintele României a subliniat că elementul esenţial al acţiunii Uniunii trebuie să fie unitatea UE, ca sursă a forţei acesteia, atât pe plan intern, cât şi extern”.

În fine, ”preşedintele României a exprimat sprijinul ferm pentru consolidarea dialogului politic şi pentru dezvoltarea parteneriatului strategic între UE şi NATO, accentuând că relaţia transatlantică este esenţială pentru securitatea Uniunii”.

Chiar dacă în cazul preşedintelui României, Klaus Iohannis, lipsesc ideile şi iniţiativele, trebuie de remarcat faptul că acesta şi-a perfecţionat limbajul de lemn, colorându-l cu ajutorul consilierilor săi, pe care i-a ales funcţie de textura limbii de lemn pe care o posedă. Pare-se că au fost preferaţi cei cu limbă de lemn de cireş şi de lemn de nuc. Acum, celebrul autor al cărţilor de mare respiraţie intelectuală ”Primul pas” şi ”Pas cu pas” este pregătit să vină în faţa publicului cu cea mai elaborată lucrare a sa, ”O zeamă de cuvinte”. Cu siguranţă că volumul se va bucura de aprecierea criticilor de specialitate din toată lumea, care nu vor întârzia să-i ofere Premiul Nobel pentru Maculatură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici