COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis strânge material pentru noul său roman, ”Climă şi pedeapsă”

4244 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis strânge material pentru noul său roman, ”Climă şi pedeapsă”

Lăsaţi-l pe preşedintele României, Klaus Iohannis, să se pregătească pentru Liga Campionilor! Pardon. Lăsaţi-l pe preşedintele României, Klaus Iohannis, să se pregătească pentru salvarea Planetei! Vă rog să nu-l mai întrebaţi pe pe domnul preşedinte de guvernare, de stat de drept, de facturi, de sistemul de sănătate, de ”România lucrului bine făcut” ori de ”România educată”, pentru că dumnealui se ocupă acum de combaterea schimbărilor climatice.

La nivelul Administraţiei Prezidenţiale s-a hotărât înfiinţarea unui grup de lucru pe tema „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată”. Conform Administraţiei Prezidenţiale, ”iniţiativa face parte din angajamentul Preşedintelui României de a se implica în efortul naţional de combatere a schimbărilor climatice şi de consolidare a politicilor aplicabile acestui domeniu”. Din comitet vor face parte experţi din ţară şi din străinătate, iar ”primul obiectiv al grupului de lucru constă în elaborarea unui cadru de abordare integrată a schimbărilor climatice la nivelul ţării noastre. Astfel, vor fi identificate o serie de priorităţi cheie pentru România în combaterea schimbărilor climatice, pe termen mediu şi lung”.

După ce se va consulta cu specialiştii Klaus şi Iohannis, salvatorul Planetei îşi va face încălzirea dojenindu-i pe cei care-şi încălzesc locuinţele cu sobe pe lemne. Apoi, vor fi mustraţi românii care au autoturisme pe motorină. Nu vor scăpa nici cei care au în apartamente centrale pe gaz metan. După modelul german, Klaus Iohannis va solicita închiderea centralei nucleare de la Cernavodă. Milioane de români vor fi certaţi pentru că nu-şi pun eoliene în curte şi panouri solare pe bloc, dar şi pentru că nu bani să-şi cumpere maşini electrice.

La iniţiativa preşedintelui României, Guvernul Său va fi somat să emită o lege prin care toţi cei care, într-un fel sau altul, contribuie la schimbările climatice într-un sens nedorit vor fi declaraţi duşmani ai Planetei şi vor fi acuzaţi de climă împotriva umanităţii.

Partea bună a implicării domnului Iohannis în combaterea schimbărilor climatice este că acesta, la viteza cu care se mişcă, nu va încheia proiectul până la finalul mandatului de preşedinte. A se vedea cei 5 ani cât i-au trebuit domnului Iohannis ca să finalizeze consultările pentru ”România educată” şi ce a ieşit. Aşa că românii ar putea scăpa nepedepsiţi. Asta este partea bună pentru Ţară şi pentru români.

Mai este o parte bună şi pentru Klaus Iohannis. La finalul mandatului prezidenţial, acesta va fi strâns suficient material pentru a scrie cea de-a treia sa carte, după ”Pas cu pas” şi ”Primul pas”, intitulată, cum altfel?, ”Climă şi pedeapsă”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici