COMENTARIU Sorin Avram: O campanie de nota 0. Virgulă ceva

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţine că are o relaţie cât se poate de bună cu premierul Flori Cîţu şi trece informaţiile privind iminenta sa demitere în categoria intoxicărilor de presă. Adevărul este că domnul Cîţu nu ar trebui să-l demită pe domnul Voiculescu, ci ar trebui să-l convingă să se aşeze amândoi la aceeaşi masă şi să-şi scrie demisiile, din cauza eşecului campaniei de vaccinare.

2018 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: O campanie de nota 0. Virgulă ceva

COMENTARIU Sorin Avram: O campanie de nota 0. Virgulă ceva

Propagandistic, campania merge de la foarte bine în sus, însă în realitate aceasta este un dezastru.

Dezastrul privind vaccinarea împotriva COVID a putut fi intuit în momentul în care înalţi oficiali români au făcut un mare eveniment din aducerea primelor doze de vaccin. Atunci când premierul şi câţiva miniştri şi militari au ieşit în întâmpinarea unei maşini frigorifice imprimate cu pinguini care a adus câteva cutii cu doze de vaccin.

Apoi, au urmat bâlbele cu ordinea în care se vor vaccina diferite categorii sociale. Încercând să împace pe toată lumea, năucii desemnaţi să conducă această ţară şi să coordoneze campania de vaccinare au tot adăugat categorii sociale, uitând că nu au destule doze şi suficiente centre de vaccinare. Până la urmă, la acest moment, se pot vaccina doar persoanele care au primit primul vaccin şi cu puţin noroc persoanele de peste 65 de ani.

Rămâne halucinant episodul care i-a avut ca protagonişti la interval de o zi pe domnii Cîţu şi Voiculescu. Primul spunea că în scurt timp se va ajunge la 100.000 de vaccinări pe zi, iar cel de-al doilea afirma că România va baneficia de câte 180.000 de doze pe săptămână. Doar dacă săptămâna are avea o zi şi ceva, şi nu şapte zile, previziunile premierului s-ar adeveri.

În ciuda faptului că numărul dozelor disponibile este nepermis de mic a existat o controversă între coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: dozele rămase la finalul zilei se aruncă ori se vaccinează cine apucă?

La exagerări, previziuni optimiste şi găsit vinovaţii în alte părţi, Vlad Voiculescu, Florin Cîţu, Raed Arafat, Valeriu Gheorghiţă şi o anumită parte a presei se pricep foarte bine. Oficial, România face parte din rândul ţărilor membre UE fruntaşe la vaccinare. Oficial, 638.886 dintre români s-au vaccinat. Corect. Numai că una este vaccinarea şi alta este imunizarea. 456.220 de români s-au vaccinat cu prima doză şi au primit şi a doua doză de vaccin numai 182.666 de români. Deci, 456.220 de persoane s-au semivaccinat şi s-au imunizat doar 182.666 de persoane. În concluzie, la o populaţie de 20 de milioane de locuitori, rata de imunizare este de numai 0,9%.

Premierul Cîţu insistă cu un curaj nebun că, până la la finele lunii septembrie 2021, 10,4 milioane de români vor fi fost vaccinaţi cu ambele doze. La ritmul actual de vaccinare, ţinta fixată de premier ar putea fi atinsă în septembrie 2031.

Dacă România ar fi fost cât judeţul imunizatului Klaus Iohannis, Sibiul, campania de vaccinare ar fi putut fi considerată un succes. Însă, la nivelul întregii ţări aceasta este un adevărat dezastru.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici