COMENTARIU Sorin Avram: Profesionalismul Ministerului de Interne, pierdut în fumul grătarelor

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, nu putea lăsa să treacă ziua de 16 iulie 2023 fără a face o postare pe Facebook, pentru că astăzi este Ziua Ministerului Afacerilor Interne. Cu această ocazie, domnul ministru a spus că îşi doreşte să le mulţumească ”angajaţilor acestei instituţii pentru tot ceea ce fac în scopul asigurării siguranţei cetăţenilor şi să le urez succes în misiunile viitoare! În acelaşi timp, îi asigur pe cetăţeni că ne vom face datoria cu şi mai multă seriozitate şi mai mult profesionalism, iar preocuparea noastră pentru asigurarea unui serviciu public de calitate este continuă şi are ca fundament cerinţele de siguranţă reale ale comunităţii”.

3879 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Profesionalismul Ministerului de Interne, pierdut în fumul grătarelor

Întrebarea este cu cine asigură domnul ministru profesionalismul. Cu cei angajaţi din sursă externă ori cu tinerii care abia au ieşit de pe porţile şcolilor de subofiţeri şi de ofiţeri? Pentru că nu am acceptul persoanei respective nu o să-i dau numele unui ofiţer dintr-o structură a Ministerului de Interne care mi-a spus că mai tinerii săi colegi sunt prea sensibili pentru meseria pe care şi-au ales-o şi că sunt cu gândul mai mereu în altă parte decât la ceea ce au de făcut.  

Zilele trecute, un ofiţer care a condus două inspectorate judeţene de poliţie a ieşit la pensie. Acesta are 48 de ani şi a lucrat în poliţie 25 de ani. După 25 de activitate nu poţi să fii decât un profesionist, iar la vârsta de 48 de ani, dacă nu suferi de vreo boală gravă, eşti cât se poate de în formă. Mai ales dacă te respecţi şi mergi la sala de sport, iar anchetele nu le faci pe la tot felul de restaurante din spatele gărilor. Un ofiţer în vârstă de 48 de ani şi cu 25 de ani de experienţă, chiar dacă nu mai este în prima linie, e bine să rămână în sistem, şi la poliţie, şi la jandarmerie, şi la pompieri, pentru că îi poate coordona şi le poate da tot felul de sfaturi mai tinerilor săi colegi.  

Revenind la ofiţerul nemulţumit de atitudinea tinerilor colegi, acesta are în jur de 50 de ani şi ar putea ieşi la pensie, însă spune că nu o face de ruşine faţă de cei care trebuie să muncească până la 65 de ani pentru primi statutul de pensionar. Un alt fost angajat al Ministerului de Interne, care are tot în jur de 50 de ani şi care este pensionar de doi ani, a dat concurs pentru ocuparea unei funcţii la o instituţie de stat. Întrebat de ce o face, respectivul a spus că s-a săturat de atâtea grătare şi de pierdut timpul, şi că vrea să se angajeze pentru a avea un program pe care să fie obligat să îl respecte.  

Păcat că profesionalismul Ministerului Afacerilor Interne se pierde în fumul grătarelor. Ca să nu mai vorbim de sumele imense care se pierd, acestea fiind băgate lună de lună în buzunarele unor profesionişti care ar putea fi utili mulţi ani de-acum încolo acestui minister şi cetăţenilor acestei ţări, cărora Cătălin Predoiu le promite că pot sta liniştiţi, pentru că Ministerul de Interne este la datorie, cu seriozitate şi profesionalism. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici