COMENTARIU Sorin Avram: România ”educată”, pe litoral

Degeaba ai investit în burtă dacă nu ţi-o laşi să cadă peste şortul de baie, nu-ţi faci loc cu ea la rând la ”împinge tava” şi nu ţipi la tipa de la casă să se mişte mai repede.

3494 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: România ”educată”, pe litoral

COMENTARIU Sorin Avram: România ”educată”, pe litoral

Degeaba ai mers la sală, ai tras la fiare şi ai mai luat şi nişte suplimente ca să-ţi umfli muşchii dacă nu ţi-i plimbi mândru prin staţiunile de la Marea Neagră, uitându-te ameninţător în stânga şi în dreapta, în căutarea unui eventual scandal.

Degeaba ai băut trei beri până la ora 10 dacă nu te şi arunci în mare, chiar dacă steagul roşu este arborat. Şi degeaba ai burtă, muşchi şi câteva beri la bord dacă nu-i înjuri pe salvamari şi nu sari la bătaie la poliţiştii şi la jandarmii chemaţi să calmeze lucrurile.

Apoi, degeaba ai bani de-acasă dacă nu tragi ceva pe nas şi nu goneşti cu maşina prin staţiunile de la malul Mării Negre cu muzica dată la maxim, fără teama că ai putea răni sau ucide pe cineva.
Asta este ”România educată”. O Românie în care elevul este cetăţean european şi are drepturi. Are dreptul să lipsească de la ore, să nu înveţe, să le întoarcă spatele profesorilor şi, eventual, să îi ameninţe cu bătaia şi chiar să-i pocnească, fără să păţească mare lucru. Elevul nu este niciodată vinovat, vinovaţi fiind doar părinţii, profesorii, Biserica, societatea în ansamblul ei şi reţelele de socializare. Dacă elevului i se pune o notă mică ori i se atrage atenţia asupra comportamentului său atunci părinţii vin la şcoală şi-i cer socoteală profesorului pe un ton violent. Cei mai agresivi sunt părinţii care au bani şi/sau funcţii importante.

Asta este România ”educată” în care Preşedintele Ţării bea în faţa camerelor de luat vederi pentru a sărbători victoria unei echipe de fotbal, după care se urcă la volan şi se pierde în întunericul nopţii. România în care Preşedintele invită o jurnalistă să urce pe masă pentru a-i arăta că se pricepe la resuscitare. România în care Preşedintele încurajează tacit injuriile la adresa adversarilor politici, iar intelectualii se grăbesc să aprecieze limbajul public violent, găsindu-i tot felul de justificări filosofice. România în care Preşedintele încurajează mişcările violente de stradă în timpul cărora forţele de ordine sunt alergate şi bătute. România în care parlamentarii se fugăresc cu telefoanele mobile în mână pe holurile Parlamentului, filmându-se în timp ce-şi aruncă vorbe grele. În România ”educată” au fost, sunt şi vor fi încurajate obrăznicia şi supremaţia banului, a funcţiei şi a pumnului.

De aceea nu ar trebui să se mire nimeni că nişte oameni care nu-şi fac decât datoria, riscându-şi de multe ori viaţa, sunt înjuraţi şi luaţi la pumni de cei cărora vor să le protejeze viaţa. De aceea n-ar trebui să se mire nimeni că autorităţile au luat decizia de a spori efectivele de jandarmi şi de poliţişti de pe litoralul Mării Negre, pentru a-i ajuta pe salvamari să stopeze armatele de cefe late, burţi şi muşchi să se arunce în valuri atunci când este arborat steagul roşu. Aceasta este cea mai clară imagine a României ”educate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici