COMENTARIU Sorin Avram: Ţara lui domn Marcel. Marcel Ciolacu

Dacă ar fi să dăm crezare celui mai recent sondaj de opinie realizat de Avangarde, România este condusă de nişte oameni a căror cotă de încredere se situează undeva la genunchiul broaştei. Genunchiul unei broaşte în şlapi aflată în drum spre plajă, şi nu al unei broaşte care merge la o recepţie încălţată cu pantofi cu toc cui.

2027 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Ţara lui domn Marcel. Marcel Ciolacu

Cota preşedintelui României, Klaus Iohannis, este de numai 15%. Cînd bateria telefonului meu ajunge la 15% primesc mesaje de atenţionare, iar luminozitatea ecranului se reduce automat. Nici premierul nu stă prea bine, şi acesta fiind aproape de cota de avarie. Încrederea poporului în Nicolae Ciucă este de doar 18%. Cel mai bine în sondajul Avangarde, care, atenţie!, este comandat de PSD, este chiar preşedintele acestui partid, Marcel Ciolacu, cu 25%.

Este grav când oamenii au cea mai mare încredere într-un domn care nu a probat că ar avea vreun talent deosebit. Marcel Ciolacu nu este nici un om al ideilor, nici unul al discursului şi nici unul al acţiunii. Marcel Ciolacu are un talent deosebit în a vorbi şi a nu spune nimic, şi în a da vina pe partenerii de guvernare, atunci când promisiunile făcute nu devin realitate. Şi, totuşi, domnul Cioalcu este numărul 1, o poziţie care poate fi explicată.

Lumea s-a plictisit de Klaus Iohannis, care în cei 8 ani de lenevie nu a făcut mai nimic. În plus, aroganţa sa îl face un personaj inabordabil. În ceea ce-l priveşte pe Nicolae Ciucă, acesta este lipsit total de carismă şi poate observa oricine că mai bine transpiră decât vorbeşte, dar şi că deciziile nu-i aparţin. În schimb, Marcel Ciolacu joacă rolul omului popular. Chiar dacă preşedintele PSD vrea să pară un actor politic profesionist, pe acesta îl trădează amatorismul. Însă, ochiul publicului mai puţin format ori toropit de căldura verii nu realizează acest lucru.
În comparaţie cu Prea Aroganţa Sa Klaus Iohannis şi cu Prea Neimportanţa Sa Nicoale Ciucă, Marcel Ciolacu pare un om din popor. Un domn Marcel. Un om pe care votanţii români îl întâlnesc şi la bufetul din centru (”Domn, Marcel, mai adu o bere!”), şi la frizerie (”Domn Marcel, la fel ca data trecută!”), şi la piaţă (Domn Marcel, nu mai laşi şi matale la roşii?”).
De aceea, domn Marcel, pardon, domnul Marcel Ciolacu, este primul în sondajul de opinie comandat, atenţie!, de PSD.
La noi, cu domnul Marcel te mai baţi pe burtă, mai serveşti, cum se spune, un covrig de Buzău şi un cârnat de Pleşcoi, mai bei o bere, te mai calci pe pantofii cu şpiţ la o horă şi ”te mai râzi” la o serbare câmpenească. Însă, ce te faci când ieşi cu domn Marcel în lume şi trebuie să vorbeşti despre situaţia geopolitică, PNRR, preţuri şi energie? Păi, ce să te faci? Mergi cu domnul Marcel să cumperi o cafea şi un suc pentru cei care nu au timp pentru aşa ceva, fiindcă pun lumea la cale.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici