COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alertă Europol

1872 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alertă Europol

Alertă

Agenţia UE pentru Cooperare în Materia Aplicării Legii, EUROPOL, a lansat o avertizare timpurie privind iminenţa apariţiei vaccinurilor Covid-19 false.

Mai pe şleau, mafia se pregăteşte serios pentru a crea o piaţă neagră a vaccinului de acest tip.

Câştigurile ilicite rezultate din contrafacerea vaccinului şi vânzarea lui doritorilor de ocazie, sunt imense.

După unii, suma ar reprezenta în jur de un miliard de Euro, dar ar putea creşte substanţial, funcţie de durata pandemiei sau operativitatea programelor de vaccinare naţionale.

Evident, de aici şi interesul mafiei, care cheltuieşte deja substanţial pentru a se organiza, iar în materia asta, ne place sau nu, sunt campioni.

Potrivit informaţiilor EUROPOL, nimic nu a scăpat din vedere mafiei.

Metodele avute în vedere nu se referă numai la contrafacerea vaccinului, ci şi la organizarea atacurilor asupra transporturilor, sau a locurilor de depozitare.

Contrafacerea unui asemenea tip de marfă nu e o noutate.

Cazuistica arată că spre exemplu, vaccinul anti-gripal a făcut şi face obiectul falsificării, fiind identificate reţele de crimă organizată, specializate în materie.

Experienţa rezultată indică faptul că imaginaţia şi creativitatea, evident demne de cauze mai bune, sunt fără margini.

Până şi dozele de vaccin original folosite, având sistemele de siguranţă şi marcaj originale, evident, au fost folosite pentru a fi umplute cu... apă de ploaie.

Practic, una dintre componentele reţelei respective, era „specializată” în recuperarea acestor doze folosite de prin spitale, alte locuri de vaccinare sau chiar din containerele cu deşeuri medicale.

Sigur, liniile de fabricaţie sunt şi ele pregătite pentru a furniza aceeaşi apă de ploaie.

Tipărirea de etichete, de blanchete pentru ambalaje, cópii bineînţeles, este şi ea asigurată.

Atacurile asupra transporturilor pe rutele de deplasare sau a locurilor de depozitare sunt avute în vedere, iar efortul actual al mafiei este centrat pe culegerea de informaţii cu privire la trasee, firme de transport, depozite posibile, sisteme de securitate sau de pază.

De altfel, TAPA, Transported Asset Protection Association, atrage atenţia că lanţurile de aprovizionare cu produse farmaceutice, se vor confrunta cu cea mai mare provocare în materie de securitate.

Totodată, „dark web” este deja locul anunţurilor de ofertare a vaccinului „original”, folosindu-se în fals, numele companiilor producătoare.

Moneda pentru plăţi este bineînţeles, una virtuală, tranzacţiile fiind greu de urmărit, dacă nu imposibil.

Dacă vă îndoiţi de capacitatea creatoare a mafiei în a elabora strategii şi tactici de plasare a fake-ului, n-o mai faceţi.

E o certitudine că aparenţa de certitudine a originii oficiale a „vaccinului”, va fi asigurată prin tot felul de poveşti, legende şi manevre, care mai de care mai inventivă.  

În sfârşit, pare că totul e pregătit.

Pe de-o parte, mafia, pe de alta, noi, ţintele lor.

Singura modalitate de a ne „apăra”, este aceea de a nu cumpăra vaccinul de la nimeni, sub nici o formă.

N-are nici un sens, cred, să mai vorbim de pericolul pentru sănătatea publică pe care aceste falsuri îl reprezintă.

Aşa, ca idee, Poliţia Română ce-o mai face ?!

Tăcere...

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici