COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: EUROPOL- Operaţiunea Covid-19

1958 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: EUROPOL- Operaţiunea Covid-19

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: EUROPOL- Operaţiunea Covid-19

Şefii poliţiilor din mai multe ţări europene s-au întâlnit de curând, pentru a discuta despre evoluţia infracţionalităţii în pandemie.

Acţiunea s-a desfăşurat în organizarea EUROPOL, printr-un „working group”.

S-au discutat acolo lucruri interesante, cu implicaţii serioase în definirea obiectivelor operative.

Una dintre concluziile rezultate, se referă la riscurile ca grupurile de crimă organizată să preia iniţiativa în ceea ce priveşte vaccinurile false, fabricarea şi distribuţia lor.

De aici, necesitatea unor acţiuni preventive eficiente, de cunoaştere, identificare, supraveghere, intervenţie, inclusiv prin colaborarea poliţienească la nivel mondial, nu numai european.

Analiza EUROPOL surprinde cu o altă concluzie, pe care o subliniază în mod deosebit, ca fiind un pericol cu potenţial criminogen în creştere.

E vorba de nemernicia exploatării sexuale a copiilor, în spaţiul on-line.

A crescut numărul de producţii cu un astfel de conţinut şi s-a  diversificat distribuţia lor, ceea ce provoacă o serioasă îngrijorare.

A treia concluzie principală a întâlnirii este referitoare la fraudele financiare, pe fondul acestor vremuri tulburi generate de pandemie.

„Gulerele albe” vizează prin diverse scheme infracţionale deturnarea banilor alocaţi de UE, iar specialiştii poliţiei sunt preocupaţi de a le diminua măcar, apetitul. 

După cum ziceam, ai noştri n-au participat, semn că toate bune şi frumoase la noi.

Pandemia nu a afectat infracţionalitatea din România.

Fie că nu o deranjează nimeni, fie că s-a ascuns sub măşti, combinezoane, sau prin uitatele izolete, toate îngreunate de facturile grase ale protejaţilor politic.

Ce-o mai fi cu dosarul „Unifarm”, ăla cu 1,5 miliarde Lei cheltuiţi aiurea, cu achiziţii ale căror preţuri au fost şi de opt ori mai mari decât cele din ofertele curente?!

O fi căzut sub vreun birou...

Sau apropos, ce-o mai fi cu linia aia de fabricare a măştilor de protecţie, cumpărată ca să producă un milion de bucăţi pe zi ?!

O fi ajuns deja, la „fier vechi” ?!

Chiar, ce bune ar fi fost măştile alea !

Aşa, ca să fie distribuite gratuit, în loc de amenzi.

În sfârşit... dacă tot suntem pe nicăieri, om fi căzut de pe hartă...

 

 

 

 

                                 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici