COMENTARIU Valeriu Şuhan: Gurile de canal...

1466 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Gurile de canal...

Gurile de canal...

Gurile de canal...

...din Bucureşti, oraş mare şi cu canale multe, au lansat o ipoteză nouă în deja mult-mediatizatul scandal al „clanurilor”.

Gurile astea de canal poartă ecoul unor vorbe care arată că lucrurile au stat complet altfel în bătaia aia pornită de la un barbut şi transformată în „război al clanurilor”.

Cum s-a ajuns ca acest „război” să devină subiectul de breaking news al media, ei, aici e o treabă interesantă, care ar merita o privire mai atentă.

Nu de alta, dar să nu ne creadă iniţiatorii că suntem făcuţi cu degetu’.

Totul e legat de cauza morţii lui Florin Mototolea zis Emi Pian.

Evident că nu am acces la dosar, dar surse de informare continui să mai am, aşa încât, fără riscul de a mă hazarda aiurea, pot să vă spun că nu prea există un raport de cauzalitate între leziunile de cuţit (obiect tăietor-înţepător, ca să păstrez terminologia) constatate asupra lui Emi Pian şi moartea acestuia.

Mai mult, foaia de observaţie clinică întocmită la spitalul unde a fost transportat acesta, constată că ar fi murit în urma unui infarct miocardic.

Exitus ar fi avut loc pe drum spre spital, în ambulanţă.

Martorii la jocul de barbut au declarat că victima consumase mult alcool şi  substanţe interzise, aşa încât lucrurile devin şi mai complicate.

Cât îl priveşte pe prezumptivul agresor, ucigaşul cum ar veni, Emanuel Gheorghe zis Richard, la rândul lui, a fost victima unor violenţe serioase din care au rezultat leziuni grave, lovituri la cap, fracturi, care au necesitat îngrijiri medicale de urgenţă.

Agresiunea a avut loc după ce s-a spart jocul de barbut, în urma atacului unor indivizi care veniseră să-l ajute pe Pian, implicat anterior într-o altercaţie verbală cu unul dintre Sadoveni, o altă grupare infracţională, dar şi cu Richard.

Richard susţine că nu a făcut decât să se apere şi a lovit cu cuţitul la întâmplare, fiind doborât la pământ. Omul poate invoca legitima apărare şi cu siguranţă, o s-o facă.

O treabă ţigănească sadea, care a avut urmări tragice, din păcate.

Ca să ne bage-n ceaţă de tot, agresorii lui Richard, fraţii lui Emi şi un văr, au fost săltaţi de poliţie şi arestaţi sub acuzaţia de tentativă de omor abia după câteva zile, ceea ce e cu totul şi cu totul, năucitor.

Sau, omenoşi şi înţelegători, poliţiştii i-au lăsat să participe la funeralii....

Cu sinceritate, îmi pare rău de moartea lui Pian, tânărul. Îl cunosc pe bătrânul lui demult că deh, el cu ale lui, paradeli, eu cu ale mele, contra-paradeli, iar drumurile noastre erau evident în conflict, dar nu am resentimente faţă de el.

Din câte ştiu, bătrânul Pian e în puşcărie pentru o tentativă de omor.

Revenind, amploarea care s-a dat derulării ulterioare, mi se pare în contextul informaţiilor de mai sus, cu totul aiurea.

Priveghi cu mascaţi, înmormântare cu puşti şi mitraliere, forţe masive masate demonstrativ, mai degrabă decât preventiv, „negocieri” între capii poliţiei şi familia Duduienilor şi nu numai, s-au constituit în măsuri de neînţeles.

Ceea au provocat ele, a fost un iureş mediatic care a generat la rându-i, reacţii adverse din partea cetăţenilor în general, dar şi a poliţiştilor oneşti.

Atunci când am văzut cum se desfăşoară lucrurile am avut senzaţia unei puneri în scenă, iar acum acest lucru pare a se confirma.

Mai mult, privind ceea ce s-a-ntâmplat în ansamblu, apare tot mai clar, că un posibil scop a fost acela de a crea un conflict care să irumpă în societate şi în special, în Capitală.

Politicienii au sărit imediat la cap, iar Preşedintele însuşi, n-a ratat ocazia să politizeze un joc de barbut terminat într-o bătaie ţigănească cu cuţite, pari şi topoare, dând vina pe „pe se de”.

Ok, aşa a văzut excelenţa sa. Trăim într-o ţară liberă sau aşa credem noi.

Totuşi, lăsând la o parte politicianismul cu accente fixiste, rămâne să ne lămurim cine a vrut să provoace dezordinea majoră în Capitală şi de ce.

Ei, uite aici, „doi şi-un sfert” ar trebui să ne lumineze şi să-şi dovedească profesionalismul.

E vorba de lupta pentru putere în Poliţia Bucureştiului sau e altceva la mijloc, mult mai grav ?

Oare, ce explicaţii ne vor fi servite, dacă se confirmă că moartea lui Pian a fost dintr-o cauză naturală, infarctul miocardic ?

Domnul Vela precum un ciclop, e cu ochiu’ pe clanuri.

Ne sugerează asta printr-o fotografie postată pe contul său de socializare.

Ridicol...

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici