COMENTARIU Sorin Avram: Eterna şi plagiata Românie

După ce a susţinut din umbră campania ”Fără penali în funcţii publice”, fără să iniţieze în paralel şi o campanie de tipul ”Fără proşti în funcţii în publice”, preşedintele României, Klaus Iohannis, a demarat campania ”Fără plagiatori în funcţii publice”.

601 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Eterna şi plagiata Românie

Eterna şi plagiata Românie

Însă, a făcut-o într-un moment în care în preajma sa nu se afla şi premierul Nicolae Ciucă, pentru că probabil i-ar fi fost greu să ţină departe roşeaţa care ar fi trebuit să-i inunde obrajii.

Dacă tot veni vorba despre plagiatori, domnul Iohannis ar trebui să fie primul care să demisioneze. Preşedintele României a copiat la virgulă promisiunile electorale ale predecesorilor săi şi tot la virgulă nu le-a respectat. În situaţia lui Klaus Iohannis se află şi preşedinţii celor trei formaţiuni politice aflate la guvernare şi miniştrii Cabinetului Ciucă.

Dacă toţi plagiatorii ar fi puşi pe fugă, atunci România ar rămâne şi fără Preşedinţie, şi fără Guvern, şi fără Parlament, şi fără Partide. Cu toţii au spus că vor face spitale şi autostrăzi, că vor mări ridica de trai, că vor aduce acasă milioanele de români plecaţi în cele patru zări în căutarea unei vieţi mai bune, că vor pune România pe harta ţărilor care contează ş.a.m.d.

Cândva s-a încercat plagierea ba a modelului japonez, ba a modelului francez, ba a celui suedez. Până la urmă s-a renunţat şi România a revenit la plagierea modelui românesc, adică la autoplagiat.

La jumătatea anilor 90, Guvernul României a comandat un album de promovare a Ţării Noastre intitulat ”Eterna şi fascinanta Românie”, un album care conţinea peste 500 de imagini din România, comentate. Apariţia albumului a fost însoţită de un imens scandal de corupţie. A fost însoţită până la ieşirea din sfera de interes a opiniei publice, care s-a luat cu altele şi a uitat.

La câţi plagiatori de toate felurile există în România în ziua de astăzi s-ar putea edita un album gen ”Eterna şi plagiata Românie”. Însă, cu mult mai mult de 500 de imagini.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici