Ion Cristoiu: Coaliţia politico-mediatică Jos Gabriela Firea! s-a întărit cu o nouă forţă: Victor Ponta

  • Ion Cristoiu: Victor Ponta şi Robert Negoiţă au anunţat duminică înfiinţarea Alianţei Pro Bucureşti 2020 alcătuită din PRO România şi Bucureşti 2020, care va avea candidaţi comuni la Primăria Capitalei, la sectoare, la CGMB şi la consiliile de sector
  • Ion Cristoiu: Alierea Pro Romania cu Bucureşti 2020, un partid înfiinţat de Robert Negoiţă în grabă şi pe şest, ca şi cum s-ar fi întors cu spatele pentru a se încheia la prohab, e o glumă nesărată
  • Ion Cristoiu: De ce s-a aliat Victor Ponta cu Robert Negoiţă? Dezechilibrarea Gabrielei Firea şi crearea posibilităţilor ca, în cadrul campaniei, Robert Negoiţă să facă dezvăluiri incomode despre viaţa personală şi familială a Gabrielei Firea.
5004 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Coaliţia politico-mediatică Jos Gabriela Firea! s-a întărit cu o nouă forţă: Victor Ponta

Ion Cristoiu: Coaliţia politico-mediatică Jos Gabriela Firea!

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că alianţa parafată duminică între Pro România şi Bucureşti 2020 îi va permite lui Victor Ponta să folosească şi să amplifice acuzaţiile, dar şi dezvăluirile incomode despre viaţa personală şi familială lansate de Robert Negoiţă împotriva Gabrielei Firea. Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

“”De ceva timp atît în scris, cât şi oral – Jurnalul meu video, intervenţii la televiziuni, interviurile de la cristoiuTv – susţin că marea bătălie a anului 2020, bătălie crucială, care va angaja nu numai forţele politice, dar şi instituţiile de forţă ale României, va fi cea pentru funcţia de primar al Bucureştiului. Teoretic, confruntarea electorală de la Bucureşti se înscrie în confruntarea electorală pentru locale. Alegerile locale sînt anunţate pentru data de 27 septembrie 2020. Aţi auzit, aţi citit până acum de bătălia pentru Iaşi, de bătălia pentru Timişoara, de bătălia pentru Cluj? Ar fi fost normal să auziţi sau să citiţi. La alegerile locale vor fi puse în joc funcţiile de primar din toate localităţile ţării şi funcţiile de preşedinţi ai Consiliilor din toate judeţele. Practic, judecînd după atmosfera din spaţiul public, alegerile locale se reduc la o singură confruntare electorală. Cea pentru Bucureşti. Într-un text publicat pe cristoiublog.ro din 6 iulie 2020 scriam că anul acesta bătălia pentru Bucureşti nu va fi bătălia pentru cine cîştigă alegerile, ci bătălia pentru cine le pierde:

<De regulă, în astfel de cazuri se spune Cine cîştigă Bucureştiul, câştigă practic alegerile locale, chiar dacă pierde la scor în alte oraşe mari. În cazul localelor din 2020, care se anunţă a fi ţinute pe 27 septembrie 2020, se poate spune altfel. Şi anume: Cine pierde Bucureştiul, pierde localele chiar dacă învinge în multe alte oraşe mari.>

Desfăşurarea evenimentelor din 6 iulie 2020 pînă azi mă obligă la o rectificare a aserţiunii. Voi spune acum clar, răspicat:

Cine pierde alegerile pe Bucureşti pierde nu numai localele, dar şi parlamentarele.

Din acest punct de vedere n-are importanţă cui aparţine candidatul care va cîştiga alegerile. Are importanţă doar faptul ca Gabriela Firea să piardă alegerile. Bătălia pentru Bucureşti e văzută de Ludovic Orban, de Klaus Iohannis, de Alianţa USR-PLUS, de Sistemul instituţiilor de forţă, de unităţile de lucru din Presă ale SRI, ca eliberarea Capitalei de Ciuma roşie. Cine a urmărit atent poziţiile faţă de confruntarea pentru Bucureşti va fi observat că pentru PNL, pentru presa prezidenţială, candidatul Nicuşor Dan nu prea există. E mai mult decît semnificativ că la negocierile dintre PNL şi USR pentru primăriile de sector, Nicuşor Dan nu e invitat. Din toate punctele de vedere acest fapt e ciudat. Nicuşor Dan se bate să ajungă primar general al Capitalei. Pentru realizarea Programului său el are nevoie de primari PNL şi USR la toate sectoarele, de consiliul general şi de consilii de sectoare. Cum să nu participe la negocieri vitale pentru chiar victoria sa? PNL Bucureşti declară că-l susţine pe Nicuşor Dan. Da, dar în acţiunile electorale ale organizaţiei conduse de Violeta Alexandru, Nicuşor Dan e practic inexistent. Toate acţiunile electorale ale PNL vizează atacarea Gabrielei Firea. Accentul pus aproape exclusiv pe înfrîngerea Gabrielei Firea, trecerea în plan secund a personalităţii celui care îi va lua locul, dau seamă de o strategie electorală bine pusă la punct.

Asistăm la formarea unei Coaliţii politico-mediatice Jos Gabriela Firea! asemănătoare celei din 2009, care a avut drept slogan Jos Traian Băsescu! Din cîte îşi amintesc mulţi, pentru Coaliţia politico-mediatică anti Băsescu n-avea importanţă dacă alegerile vor fi cîştigate de Mircea Geoană sau de Crin Antonescu. Avea importanţă ca Traian Băsescu să piardă. O astfel de Coaliţie are marele avantaj că te poţi înscrie în ea fără a pleda pentru unul sau altul dintre contracandidaţii celui care trebuie dărîmat. Traian Băsescu duce de ceva timp o campanie violentă împotriva Gabrielei Firea. Astfel el e scutit de a se pronunţa în favoarea lui Nicuşor Dan. Şi nu numai pentru că Nicuşor Dan nu e încă şi candidatul PMP, ci şi pentru că a-l susţine pe Nicuşor Dan implică riscuri, pe cînd a o ataca pe Gabriela Firea înseamnă a sluji Dreapta.

 Duminică, 26 iulie 2020, Victor Ponta şi Robert Negoiţă au ţinut o conferinţă de presă comună în care au anunţat înfiinţarea Alianţei Pro Bucureşti 2020 alcătuită din PRO România şi Bucureşti 2020. Potrivit declaraţiilor, cele două partide vor avea candidaţi comuni la Primăria Capitalei, la sectoare, dar şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi la consiliile de sector.

Despre Victor Ponta se poate spune orice. Eu i-am spus cînd era mare şi tare iresponsabilul vesel. În nici un moment n-am spus că e un politician prost. Din punct de vedere al şanselor Pro România la alegerile locale din Bucureşti, alierea cu Bucureşti 2020, un partid înfiinţat de Robert Negoiţă în grabă şi pe şest, ca şi cum s-ar fi întors cu spatele pentru a se încheia la prohab, e o glumă nesărată. Pro Romînia se vrea un partid alternativă la PSD. Pentru ca partidul lui Victor Ponta să devină pentru electoratul de Stînga o fascinaţie se impunea ca PRO România să meargă singur în alegeri. La un interviu de la cristoiuTv, Adrian Ţuţuianu a explicat pe larg de ce PRO România trebuie să meargă singur la locale. Printre altele şi pentru că astfel partidul îşi verifică forţa electorală. Aş adăuga şi faptul că, mergînd singur Pro România, îşi păstrează originalitatea de program, de politică. Admiţînd că la Bucureşti s-a renunţat la aceste principii, alierea cu orice alt partid decît cel al lui Robert Negoiţă era cît de cît justificată. Cu un partid ca ADN al lui Cătălin Ivan sau RE: Start România a Ramonei Ioana Bruynseels, alierea ar fi adus întărirea notei de partid care face un altfel de politică. Dar cu partidul lui Robert Negoiţă despre ce altfel de politică poate fi vorba? Robert Negoiţă e un personaj compromis din toate punctele de vedere: moral, politic, intelectual . Poate că el ar fi cîştigat alegerile pentru sectorul 3. Ar fi contat calităţile sale de bun gospodar. Ca lider de partid Robert Negoiţă e ca un eunuc din Haremul Măritului Padişah. Teoretic e bărbat. Practic nu e nici măcar femeie. Cine ar putea crede în partidul înfiinţat de Robert Negoiţă? A te alia cu partidul Bucureşti 2020 e ca şi cum ai da mîna cu un felinar stins.

De ce s-a aliat Victor Ponta cu Robert Negoiţă?

Răspunsul îl dă gestul prin care Robert Negoiţă a devenit adversar al Gabrielei Firea. Dacă ne gîndim la relaţiile de familie dintre Robert Negoiţă şi Gabriele Firea ne vom da seama că ruperea lui Robert Negoiţă n-are nici o legătură cu bătălia pentru locale. În definitiv, Robert Negoiţă putea cîştiga primăria sectorului 3 şi fără a se delimita public de Gabriela Firea. Votul în cazul său depindea numai şi numai de activitatea de pînă acum ca primar. Da, dar schimbarea lui Robert Negoiţă a avut drept scop:

  1. Dezechilibrarea Gabrielei Firea prin gestul cuţitului înfipt în spate.
  2. Crearea posibilităţilor ca în cadrul campaniei Robert Negoiţă să facă dezvăluiri incomode despre viaţa personală şi familială a Gabrielei Firea.

Altfel spus, Robert Negoiţă n-a făcut altceva decît să se înscrie în Coaliţia împotriva Gabrielei Firea.

 

Alierea cu Victor Ponta dă campaniei angajate de Robert Negoiţă împotriva Gabrielei Firea o forţă semnificativă. Pe de o parte alianţa cu Victor Ponta îl legitimează pe Robert Negoiţă drept o persoană frecventabilă, una cu care nu te-ai teme să străbaţi împreună un parc pustiu la orele întunericului. Pe de alta, multe dintre acuzaţiile lansate de Robert Negoiţă vor fi preluate şi amplificate de Victor Ponta. Nu de alta, dar aşa cum a arătat Victor Ponta în declaraţiile de presă de duminică, din acest moment Gabriela Firea îi este adversar electoral. Şi dacă îi e duşman electoral n-ar fi nimic anapoda s-o atace preluînd dezvăluirile aliatului Robert Negoiţă”.

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici