Ion Cristoiu: Contribuţia PSD la Schimbarea becurilor

  • Ion Cristoiu: Pentru a transpune în viaţă Măreţul Proiect de ţară Schimbarea becurilor, ministrul Economiei Florin Spătaru a redus în aceste zile la jumătate numărul de neoane de pe coridoare şi din birouri.
  • Ion Cristoiu: Întrebare: Trebuia să vină Ursula von der Leyen să-i spună că trebuie economisită energia pentru ca el să pună capăt risipei?
  • Ion Cristoiu: De cînd a ajuns ministru Florin Spătaru nu ţin minte ca ministerul Economiei să se fi remarcat prin ceva. Aşa cum am spus, e un minister înfiinţat pentru ca PSD şi PNL să aibă ce împărţi.
1123 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Contribuţia PSD la Schimbarea becurilor

Florin Spătaru,Facebook

Ministrul Economiei, un minister înfiinţat doar pentru ca PSD şi PNL să aibă ce împărţi fără să se certe, Florin Spătaru, a postat pe facebook, în rezumat ceea ce a spus reportajului propagandistic, tipic presei de partid şi de stat, întruchipată de Antena 1, despre măsurile luate de el în ultimele zile pentru a răspunde prin fapte Înaltei Chemări a Marii Învăţătoare a Popoarelor Europene, Ursula von der Leyen. Din scrierea de pe facebook am reţinut aceste măsuri:

„A fost înjumătăţit numărul de neoane de pe coridoare şi din birouri,

– am înlocuit calculatoarele şi imprimantele vechi cu electronice inteligente,

– am achiziţionat baterii cu senzori pentru lavoare,

am recomandat angajaţilor Ministerului Economiei să folosească scările cât mai des în locul lifturilor şi să scoată din priză toate electronicele şi electrocasnicele după ce îşi încheie programul de lucru.

Sînt doar câteva dintre măsurile pe care le-am implementat de îndată la Ministerul Economiei, însă în perioada următoare vor fi făcute multe alte investiţii pentru eficientizarea energetică a clădirii în care funcţionăm. 

Despre toate acestea am vorbit astăzi cu Greta Bogdan pentru Observator #Antena1”.

Florin Spătaru, desemnat ministrul al Economiei, de PSD, în cadrul Programului, Cît mai multe pupici multinaţionalelor (a fost director al Damen România, filială a companiei olandeze ), a devenit şeful ministerului în 21 noiembrie 2021. 

 Domnia sa e ministru de aproape un an, timp în care – se presupune – a lucrat în clădirea despre care declară că e pe cale s-o reabiliteze energetic.

Potrivit mărturiei sale de pe Facebook, preluare a mărturiei de la Antena 1, pentru a transpune în viaţă Măreţul Proiect de ţară Schimbarea becurilor, el a redus în aceste zile la jumătate numărul de neoane de pe coridoare şi din birouri. Se înţelege că nu putea reduce astfel neoanele dacă ele n-ar fi fost în număr dublu decît numărul necesar. E limpede că pe coridoare şi prin birouri era o lumină ca de platou de la Hollywood.

Întrebare:

Cum de s-a împăcat gospodarul de acum Florin Spătaru timp de un an cu această risipă de energie?

Trebuia să vină Ursula von der Leyen să-i spună că trebuie economisită energia pentru ca el să pună capăt risipei?

 A doua măsură e şi mai ciudată decît prima: Am înlocuit calculatoarele şi imprimantele vechi cu electronice inteligente. Cine se pricepe cît de cît la IT îşi dă seama că industria IT n-a produs încă imprimante şi calculatoare care să facă economii la energie mai mari decît cele existente pe piaţă la ora actuală. Dacă ţinem cont de precizarea inteligente, de fapt e vorba de înlocuirea unor calculatoare şi imprimante vechi, demult depăşite, cu altele noi. Aşadar, funcţionarii ministerului lucrau cu calculatoare şi imprimante de pe vremea Epocii de piatră a IT-ului. Florin Spătaru e ministru de aproape un an. Trebuia să vină Programul de economisire a energiei ca să observe că subordonaţii săi lucrau cu instrumente vechi şi prin asta nu atît consumatoare de energie, cît mai ales proaste. 

 Senzorii de lavoare se găsesc în orice toaletă de pe orice aeroport european. Nu pentru că fac economie la apă, ci pentru că e o chestiune de minimă civilizaţie să beneficiezi cînd te speli pe mîini de un astfel de instrument. N-aveau dreptul funcţionarii ministerului Economiei la minima civilizaţie? Trebuia să vină Ursula von der Leyen pentru ca ministrul PSD-ist să se gîndească la asta?

De cînd a ajuns ministru Florin Spătaru nu ţin minte ca ministerul Economiei să se fi remarcat prin ceva. Aşa cum am spus, e un minister înfiinţat pentru ca PSD şi PNL să aibă ce împărţi.

Participarea la Măreţul Proiect de ţară Schimbarea becurilor e primul şi singurul semn că există şi un minister cu acest nume în România.

 

NOTĂ: Acest edirorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici