Ion Cristoiu, despre Dosarul 10 august: Soluţia de infirmare este urmarea unor presiuni subterane din partea lui Iohannis

  • Ion Cristoiu: SRI i-a raportat domnului preşedinte că nu este exclus ca pe 10 august să fie o demonstraţie a celor nemulţumiţi de clasare
  • Ion Cristoiu: În perspectiva alegerilor, o demonstraţie ar fi picat ca dracu pentru regimul Iohannis, ar fi fost o catastrofă
  • Ion Cristoiu: Nu am nicio îndoială că Iohannis a sunat-o pe Giorgiana Hosu şi i-a zis cu orice preţ să facă această infirmare
2614 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre Dosarul 10 august: Soluţia de infirmare este urmarea unor presiuni subterane din partea lui Iohannis

Ion Cristoiu, despre Dosarul 10 august: Soluţia de infirmare este urmarea unor presiuni subterane din partea lui Iohannis

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că decizia procurorului-şef al DIICOT, Giorgiana Hosu de infirmare a clasării Dosarului 10 august este o dovadă clară a dependenţei justiţiei de factorul politic, dar şi un mod de a feri regimul Iohannis de manifestaţii împotriva sa, chiar din partea propriului electorat.

Ion Cristoiu spune că presiunea publică, materializată într-o petiţie online semnată de 57.000 de persoane, nu justifica infirmarea clasării Dosarului 10 august.

“O maşinărie pe care eu o numesc tefelistă s-a pus în mişcare şi a început să facă gălăgie în legătură cu această decizie a unui procuror. A fost întrebat şi Klaus Iohannis care a scăldat-o, dar Klaus Iohannis a fost cel care a cerut anchetarea jandarmilor înainte de încheierea incidentelor. După decizia de infirmare a clasării, s-a implicat şi premierul României, printr-un comunicat. A fost o petiţie online semnată de 57.000, românii sunt vreo 18 milioane, nu înseamnă nimic. Dar, şi dacă erau 18 milioane, niciun parchet din lume nu acţionează sub presiunea opiniei publice, nici pro, nici contra. În nenumărate rânduri, DNA-ul condus de Codruţa Kovesi şi sprijinită de Klaus Iohannis şi Divizia Presă au replicat de fiecare dată că procurorul nu vede, nu aude”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu spune soluţia de infirmare vine în urma unor semnale transmise de SRI preşedintelui Iohannis că sunt posibile manifestaţii a celor nemulţumiţi de clasarea dosarului în Piaţa Victoriei, pe 10 august.

“În cazul de faţă s-a dat o soluţie de infirmare. Este limpede că această soluţie este urmare unor presiuni nu publice, ci subterane din partea preşedintelui. Sunt aproape convins că SRI-ul, care monitorizează reţelele sociale, a sesizat o acumulare de antipatie faţă de această decizie de clasare din partea electoratului radical al lui Klaus Iohannis, în speţă electoratul userist, aliatul electoratului PNL la alegerile locale din Bucureşti. Sigur că o asemenea monitorizare SRI a făcut-o şi înainte de 10 august, dar atunci SRI a tras pe sfoară Guvernul României pentru că a susţinut întruna că nu va fi nimic grav, care era o minciună sfruntată. Şi SRI i-a raportat domnului preşedinte că nu este exclus ca pe 10 august să fie o demonstraţie în Piaţa Victoriei a celor nemulţumiţi de această clasare, o demonstraţie care ar fi picat ca dracu pentru regimul Iohannis. În perspectiva alegerilor, ar fi fost o catastrofă. Pe de o parte, pentru că ei trebuiau alungaţi de jandarmi deoarece adunările peste un anumit număr sunt interzise prin lege, iar pe de altă parte toate televiziunile ar fi transmis despre primul protest al electoratului radical al regimului Iohannis împotriva regimului Iohannis”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu este convins că preşedintele a sunat-o pe şefa DIICOT şi i-a cerut să infirme clasarea Dosarului 10 august, o soluţie, care, în opinia sa, este  însă o comedie.

“Nu am nicio îndoială că Iohannis a sunat-o pe Giorgiana Hosu şi i-a zis cu orice preţ să facă această infirmare, infirmare care e o comedie. Pentru că decizia trebuie să meargă la o instanţă de judecată, judecătorul de cameră preliminară poate să nu fie de acord cu această infirmare. 1. Judecata va fi prin octombrie, deci între timp a trecut şi 10 august, dar şi alegerile locale. 2. Sunt aproape sigur că în rezoluţie dna Giorgiana Hosu a făcut înadins vreo 10 greşeli de procedură pentru ca rezoluţia ei să fie respinsă şi putem asista în octombrie la o respingere şi la acceptarea clasării”, a spus publicistul.

Ion Cristoiu spune însă că, în perspectiva alegerilor parlamentare, Justiţia va decide redeschiderea dosarului, ceea ce ar însemna o aşteptare de  vreo 10 ani de acum încolo.

„În momentul în care şi PNL şi USR câştigă alegerile parlamentare o să vedeţi atunci schimbări uriaşe. Patru ani, nici Ludovic Orban şi nici Klaus Iohannis nu au a se mai teme şi dacă în Piaţa Victoriei ies 100 de mii de tefelişti. A fost o decizie în urma unei puternice influenţe politice pentru ca să nu fie demonstraţii pe 10 august şi mai ales să nu oblige USR, proaspătul aliat al PNL să facă gură în continuare în perspectiva alegerilor locale. Cred că şi Dan Barna a fost de acord cu această soluţie pentru că electoratul USR îl obliga să o ţină langa, de dimineaţă până seara cu decizia de clasare care e o ruşine. Avem încă o dată o confirmare a faptului că independenţa justiţiei este o frumoasă legendă în România. La o adică, justiţia ascultă de comanda politică, ridicându-se în picioare”, a mai spus publicistul.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici