COMENTARIU Lelia Munteanu: Covidul ca agent electoral

1486 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Covidul ca agent electoral

FOTO: Facebook Benjamin Netanyahu

Imaginea de mai sus, de pe contul de Faceook al prim ministrului israelian, are următoarea explicaţie: „Lucrând tot timpul, pentru a ne scoate din Corona primii din lume". Urmează alegeri anticipate, pe 23 martie.

Tot anticipatele sunt motivul pentru care, astăzi la Guvern, în Comitetul Corona, tema principală a fost relaxarea lockdownului.

Alianţa Kahol Lavan, principala competitoare a lui Netanyahu, a cerut cu insistenţă relaxare mai rapidă pentru pentru cei imunizaţi (peste 3 milioane, în acest moment). Likud, partidul premierului, ar dori să amâne următoarea relaxare măcar până pe 23 februarie.

Ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein, părea chiar să nu înţeleagă care e graba cu relaxările. Pentru că, dacă ar fi după şeful său politic, prim ministrul, nu s-ar deschide nimic până la mijlocul lunii martie, pe de-o parte să fie sigur că are totul sub control, pe de alta să nu suporte consecinţele electorale după 10-14 zile de relaxări dacă situaţia s-ar înrăutăţi, Din aceleaşi motive, Netanyahu nu e de acord ca redeschiderea şcolilor pentru elevii de la clasa a VI-a în sus să se petreacă înainte de 9 martie (cu două săptămâni înainte de alegeri). Tot în jur de 9 martie ar trebui să se deschidă restaurantele, cafenele şi sălile de sport. Raţiunile sunt eminamente politice, tansformând covidul într-un redutabil agent electoral. 

Vorbind despre covid, e de subliniat că refuznicii continuă să fie o problemă. Între ei, cetăţeni de origine rusă. 24 la sută dintre aceştia nu acceptă să se vaccineze. Motivul: campania anti Pfizer şi Moderna de la televiziunile ruseşti - adevărate reportaje de groază care descriu cam ce ar putea să ţi se întâmple dacă alegi Pfizer şi nu Sputnik.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici