COMENTARIU Lelia Munteanu: Pe hârtie, Israelul are mai multe vaccinuri decât cetăţeni

1442 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Pe hârtie, Israelul are mai multe vaccinuri decât cetăţeni

Israelul a mai contractat un vaccin, al patrulea, de la AstraZeneca. (Nici una dintre achiziţiile din ultima vreme nu are o dată certă de furnizare). Israelul se confruntă în astfel de situaţii, cu aceeaşi problemă – e o ţară prea mică. I-ar trebui cam 15 milioane de doze. De regulă, nici o companie nu intră într-un contract serios doar pentru 15 milioane de doze.

Cât priveşte vaccinul rusesc Sputnik V, directorul spitalului Hadassah de la Ierusalim, prof. dr. Zeev Rotstein, a cumpărat deja un milion şi jumătate de doze. În ce scop, se poate doar specula. Trebuie precizat că spitalul doctorului Rotstein a fost implicat într-o măsură în dezvoltarea vaccinului rusesc şi e posibil să aibă dreptul de a-l recomercializa. Sau îl va împărţi cu generozitate celor din Gaza.

Ministerul Sănătăţii nu are de gând să administreze Sputnikul populaţiei israeliene. De altfel, va fi aproape imposibil să-l aprobe. Una e să dai verde unui medicament după ce FDA-ul american şi-a dat acordul (ca în cazul vaccinurilor de la Pfizer, Moderna şi AstraZeneca). Alta e să aprobi un Sputnik, fie acesta şi V.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici