Danezii reclamă penalty-ul acordat uşor Angliei. Portughezul Jose Mourinho le dă dreptate nordicilor

  • În timp ce britanicii petrec, danezii sunt supăraţi că n-au avut şansa să meargă la loviturile de departajare.
  • Penalty-ul acordat în prelungiri britanicilor este contestat de selecţionerul Hjulmand.
  • ”Nu este niciodată penalty la faza aia”, a pus paie pe foc Mourinho.
1127 afișări
Imaginea articolului Danezii reclamă penalty-ul acordat uşor Angliei. Portughezul Jose Mourinho le dă dreptate nordicilor

Danezii

Anglia, cu sloganul repetat zilnic ”Fotbalul se întoarce acasă”, a câştigat în prelungiri, miercuri seară, semifinala cu Danemarca, scor 2-1. Decisiv a fost penalty-ul acordat pentru un presupus fault al lui Mahele asupra lui Sterling şi transformat după respingerea portarului Schmeichel de golgheterul Kane.

Danezul Hjulmand, selecţionerul naţionalei sale, s-a plâns după meci: "Cu cinci secunde înainte ca Sterling să intre în posesia balonului, a mai existat o minge pe teren şi i-am făcut semn celui de-al patrulea oficial, dar jocul a continuat. Apoi, Sterling şi-a întins piciorul. Nu a fost un fault penalty".

Şi Jose Mourinho, în prezent la formaţia italiană AS Roma, dar cu mulţi ani petrecuţi în Premier League, ultima oară la Tottenham, a contestat decizia arbitrului Makkelie.

Lusitanul şi-a exprimat dezamăgirea: "Echipa mai puternică a câştigat. Anglia a meritat şi a fost fantastică, dar pentru mine nu este niciodată penalty la faza aia. La acest nivel, într-o semifinală europeană, nu am înţeles cu adevărat decizia”.

Anglia este marea beneficiară a programului de la Euro 2020. Va disputa duminică al 6-lea meci acasă, pe Wembley din Londra, la actuala ediţie a Europenelor, urmând să înfrunte Italia pentru trofeu, de la ora 22.00.

Selecţionerul Gareth Southgate se pregăteşte pentru intrarea în istorie, după ce Anglia a aşteptat 55 de ani să prindă din nou o nouă finală majoră.

După patru semifinale pierdute - Cupa Mondială şi Europene - Anglia a rupt o vrajă care dura de peste o jumătate de secol, pentru a ajunge în finala Euro 2020. O revanşă personală pentru Gareth Southgate, vinovat de ratarea penalty-ului decisiv la Campionatul European din 1996.

În semifinala cu Danemarca, cu trei minute rămase de jucat, jucătorii Albionului au finalizat 53 de pase în două minute şi 33 de secunde, în timp ce mulţimea de pe Wembley scanda ”Ole”-uri.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici