EURO 2020: Un activist Greenpeace s-a paraşutat pe teren la Franţa-Germania

  • Incident incredibil la München: un activist Greenpeace a aterizat pe dreptunghiul verde, înainte de începerea meciului Franţa-Germania 1-0.
  • Bărbatul a zburat peste stadion arătând mesajul „Kick out Oil”, dar a riscat să-i strivească pe spectatorii din tribune.
  • Activistul a fost arestat, scena însă nu a fost încadrată de camerele TV care au difuzat jocul.
320 afișări
Imaginea articolului EURO 2020: Un activist Greenpeace s-a paraşutat pe teren la Franţa-Germania

EURO 2020: Un activist Greenpeace s-a paraşutat pe teren, înainte de Franţa-Germania

Un protestatar s-a paraşutat pe Allianz Arena din München cu câteva momente înainte de începerea meciului de la Euro 2020 dintre Germania şi Franţa, rănind mai multe persoane care au fost spitalizate, potrivit UEFA.

Paraşuta galbenă avea inscripţionate cuvintele „KICK OUT OIL” şi „GREENPEACE”.

Filmările difuzate pe reţelele de socializare au arătat că paraşutistul se ciocneşte cu cablurile care susţin o camera, înainte de a părea că îşi pierde controlul. Apoi, un jucător al nemţilor vine şi se interesează de starea lui, în timp ce respectivul se ridică de la sol.

"Acest act a provocat răni mai multor persoane care participă la joc, care sunt acum în spital, iar autorităţile legale vor lua măsurile necesare", a declarat UEFA într-un comunicat trimis la CNN.

Greenpeace Germania a scris pe Twitter scuze, spunând parţial "din cauza unei defecţiuni tehnice, o aterizare forţată de urgenţă a fost pusă în pericol şi o persoană a fost rănită. Sperăm că toată lumea este bine. #FRAGER".

Un tweet anterior a precizat: „Acest protest nu a fost niciodată menit să perturbe jocul sau să rănească oamenii”.

Pe site-ul său, Greenpeace spune că organizaţia îşi propune să „apere lumea naturală şi să lucreze pentru un viitor verde şi paşnic”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici