Un fan al Angliei a renunţat la semifinala cu Danemarca pentru a dona celule stem şi măduvă osoasă

  • Povestea lui Sam Astley, 24 de ani, care a preferat să meargă la spital în loc să vadă marele meci, a făcut înconjurul lumii.
  • Tânărul şi iubita lui aveau bilete la partida de miercuri, de la Euro 2020, dar au ales să le cedeze.
  • ”Viaţa este mai importantă decât un joc de fotbal la sfârşitul zilei. Niciun joc de fotbal nu salvează viaţa cuiva”, a motivat Sam.
164 afișări
Imaginea articolului Un fan al Angliei a renunţat la semifinala cu Danemarca pentru a dona celule stem şi măduvă osoasă

Sam Astley

Tânărul englez a renunţat miercuri la şansa de a vedea Anglia jucând cu Danemarca, în semifinalele Euro 2020, pentru a-şi dona celulele stem şi măduva osoasă, câştigându-şi titlul de „adevărat erou” în Regatul Unit.

Sam Astley, din Sedgley - West Midlands, s-a înscris mai întâi în registrul de celule stem Anthony Nolan, iar miercuri dimineaţă a mers la o clinică din Londra pentru operaţie, preferând intervenţia în locul meciului.

S-a înscris la registru la Turneul de Fotbal Memorial Olly Wilkes, organizat de tatăl lui Olly, Simon Wilkes, care suferă de o tulburare de sânge. În total, 92 de persoane s-au înscris la registrul turneului, întocmit în memoria Olly, în vârstă de 22 de ani, care şi-a luat viaţa în 2017.

Iubita lui Astley, Beth Hill, în vârstă de 25 de ani, a aflat că a câştigat două bilete la semifinală printr-o competiţie pe Instagram. Beth lucrează ca asistentă medicală la Spitalul Queen Elizabeth din Birmingham.

Perechea a dăruit premiul, care a inclus o noapte la hotelul Dorchester şi cheltuieli de 500 de lire sterline bani.

Donatorul i-a îndemnat pe toţi să se înscrie pentru a-şi dona celulele stem, spunând că procedura este uşor inconfortabilă şi se simte slăbit, dar „nu înseamnă nimic în comparaţie cu persoanele care luptă împotriva cancerului”.

Povestea lui Astley nu a trecut neobservată şi există acum o campanie pe Twitter menită să-i obţină noi bilete, dar la finala de duminică, Italia-Anglia.

Tânărul s-a declarat „copleşit” de reacţia oamenilor: „Există o mulţime de oameni care fac lucruri bune şi nu primesc această recunoaştere”.

Astley nu a fost niciodată pe Wembley şi nu a văzut Anglia jucând pe viu: „Ar fi un vis să văd finala de pe stadion”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici