176 de morţi şi mai mulţi dispăruţi în urma inundaţiilor din Congo

Bilanţul victimelor inundaţiilor şi alunecărilor de teren din estul Congo a crescut la 176 de morţi, iar aproximativ 100 de persoane sunt încă dispărute, potrivit unui bilanţ provizoriu.

134 afișări
Imaginea articolului 176 de morţi şi mai mulţi dispăruţi în urma inundaţiilor din Congo

Râurile au ieşit din matcă în satele de pe teritoriul Kalehe, în apropiere de malul lacului Kivu. Autorităţile au raportat, de asemenea, zeci de persoane rănite.

Guvernatorul din Kivu de Sud, Théo Ngwabidje, a vizitat zona pentru a vedea pagubele şi a postat pe contul său Twitter că guvernul a trimis ajutoare medicale, adăposturi şi alimente.

Mai multe drumuri principale către zona afectată au devenit impracticabile din cauza ploilor, îngreunând eforturile de ajutorare.

Preşedintele Felix Tshisekedi a declarat luni o zi de doliu naţional pentru a onora victimele, iar guvernul central trimite o echipă de gestionare a crizei în Kivu de Sud pentru a sprijini guvernul provincial.

Ploile torenţiale din ultimele zile au afectat mii de oameni în Africa de Est, iar în unele părţi din Uganda şi Kenya au căzut, de asemenea, precipitaţii abundente.

Inundaţiile şi alunecările de teren din Rwanda, ţară care se învecinează cu Congo, au provocat moartea a 129 de persoane la începutul acestei săptămâni, conform AP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici